樂古Nakuz

標題: 拉思(盜賊)/刺客/闇殺使討論區 [打印本頁]

作者: 殘S影    時間: 9-4-2007 15:34
標題: 拉思(盜賊)/刺客/闇殺使討論區
--E家見到D人太鍾意隱形屈MP喇
講吓小小心得==”

(拉3打完人要即走 唔係放血放得好快)
zz↑:呢招扣到人唔少血--"當係地上打到人果時 都係唔錯既選擇
zz→→z:同上面果招差唔到
zzz:盡量用上面果d 呢招扣唔多
dash→zzz:作用唔大
飄:(例飄右)↑→z(狂禁)要落地可禁↓(禁到落到為止-.-")
空姦:講最簡單果個先 就係逼到人埋牆先 然後↑  ,  zzz...←←(左或右(可以唔禁))一樣狂禁
或者由下面跳上去(↑↑↑)(呢個係二段跳)然後zzz(狂禁)...←同↑(禁實)
(姦完如果佢有5個英文字即走/放冰仙/菇技 除非佢死左 唔係有機會俾敵人還擊)
普通既地唔係次次得--"我都唔肯定
應該係↑  (佢就落地果吓)←←,,zzz.....(時間要捉得好)

mp1:隱形 作用唔大 因為可以見到塵 同埋有鍊+8以上見到鍊特效
不過就黎無血既時候 加埋佢逃走 敵人唔可以準確知你咩位置
咁就可以順利走--"(山就唔得啦 實知你走另外一邊)

mp2:假如敵人企係你前面 你可以用mp1控住d時間
然後果陣仲有時間用mp2 連埋一齊用 都扣唔少
或者係企定定等敵人黎--"然後用完即走

mp3:如果敵人貼近你身 唔建議用呢招
因為呢招佢抓完4-5下到就會去另一邊 如果敵人貼埋黎你用呢招
當去到另一邊打既時候 會變遠左

摔:唔好似其他職咁 扣到3分1血 拉3既摔俾其他職扣得小血
有兩種情況用係最好
第一係隱形
第二就係飄果陣飄去敵人後面
然後摔

--如果要錯/留左野 唔該提提我
==================================
蒙奇.D.路飛 的分享
空耕無需要固定位置...即使平地亦都可以空耕對手
但貼住牆邊空耕又可以簡單殺死對手

空耕:
貼身空耕:←←↑然後←←z ←←z ←←z…
貼身空耕速度:如果速度極快可令敵人即使斷氣都不能倒下(你相信嗎?)
貼身空耕後捉人:當一個敵人被空耕至F字出現時可以按←←z →↓→↓捉(當然要快)
貼身空耕後再耕:當著地時想繼續虐打對手則需快速再次用貼身空耕攻擊對手
前後空耕:←←↑或↑然後←←z←←z →→z→→z ←←z←←z…
前後空耕速度:每兩下轉一個位(速度不夠快做不到)
前後空耕秒人:當一個敵人被空耕至F字出現時用貼身空耕後捉人

●空耕備注1:若有菇丁可用菇丁秒殺被空耕至F字出現的對手,不建議用冰仙子
因冰仙子身處於空中,而人物亦在空中,所以技能命中率會較低
●空耕備注2:在山谷面對一些很會貼在牆邊跳斬讓你一起來就掉街的劍士,可以在你倒地的時間進行觀察及估算,一等到機會時以最快的速度衝近對手然後空耕對手(觀察技術因人而異)
技術:
防守技術:→↑ →→z ←↓←↓ →↑ →→z ←↓←↓…
空行技術:↑↑ →→z →→z

●防守技術備注:如果速度夠快可以無視前方攻擊
缺點:速度慢的人最好不要拿來亂守,衝前但未回去時會被人捉到
●空行技術備注:如果運用得靈活可以於空中自遊行走
缺點:於空路的盡頭總會有人在等著你-_-"

作者: 吹簫王子    時間: 9-4-2007 17:34
邊會空姦完即走ga=3=
你姦得哂當然佢會f la
更係捉一捉先走的=_=

mp1不知作用大
佢一起身可以定人又捉,定完又捉=3="
同埋可以暗殺
作者: 乂牙俊乂    時間: 9-4-2007 18:37
點解我唔係好明你講咩既-.-?
作者: ady2345    時間: 9-4-2007 19:09
多謝分享c_c

"當係地上打到人果時" 咩叫當係地上打到人??? e個唔明>"<
zz→→z:同上面果招差唔 (係唔係個"多"字黎@@)
作者: wl00341512    時間: 9-4-2007 19:30
用左隱(技1)係唔會見到鏈既特效嫁~
作者: 瘟神蛋古    時間: 9-4-2007 19:32
原帖由 wl00341512 於 2007-4-9 19:30 發表
用左隱(技1)係唔會見到鏈既特效嫁~

唔會
只係會見到條鍊既特效係出技1既位置到唔郁(印象中係咁)
作者: keroro16888    時間: 9-4-2007 19:38
標題: 錯錯錯
應用空中無限爪

打到佢無hp

再捉多下la

好屈的

ps : 同camp9 pk 個震
作者: 殘S影    時間: 9-4-2007 20:00
原帖由 吹簫王子 於 2007-4-9 17:34 發表
邊會空姦完即走ga=3=
你姦得哂當然佢會f la
更係捉一捉先走的=_=

mp1不知作用大
佢一起身可以定人又捉,定完又捉=3="
同埋可以暗殺

通常姦完佢好似會有個FAITL咁既英文字-.-
果個時候一係放寵出技 一係再搵機會殺佢
唔係屈唔死佢
作者: 瘟神蛋古    時間: 9-4-2007 20:18
係fatal
通常跳攻完都係博摔
放寵出技某d寵係殺唔到人的
作者: 殘S影    時間: 9-4-2007 20:21
不如我咁講啦
火雞應該摔
冰仙出技就得
菇都係
貓出爪就唔知-口-"
作者: 六尺.矮仔    時間: 9-4-2007 20:52
拉3可以連技 1 +捉
好似魔道血捉到魔c盾捉一樣
好q勁
作者: kenken1212    時間: 9-4-2007 21:16
只係拉3?? 放埋其他吧
作者: Oo沙膽oO    時間: 10-4-2007 00:30
原帖由 殘S影 於 2007-4-9 15:34 發表
空姦:講最簡單果個先 就係逼到人埋牆先 然後↑  ,  zzz...←←(左或右(可以唔禁))一樣狂禁
或者由下面跳上去(↑↑↑)然後zzz...←←(左或右(可以唔禁←)=口=")狂禁

好唔同意,,↑之後zzzz最多都係打到兩野
聽人講話係:←z←z←z←z
有d人話:←←z←←z←←z←←z←←z
不過一定唔係你所講果個囉
如果有人識空姦既,,唔該發表一下,教下我啦T.T
作者: 浩↙汰↗    時間: 10-4-2007 03:10
邊個話空姦人一定要逼佢埋一二面架-口-e點希望可以修改.....仲有......通常真正逼左人埋去既空姦通常都係佢陏都唔洗陏,56lv點裝都係咁講88;P 最後戈野仲要打跌佢.......通常本人就一路番地岩岩好捉瓜埋佢既.......唔得既就z+z+上架啦我~"~這是本人的心得:lol
作者: 蒙奇.D.路飛    時間: 10-4-2007 04:08
空耕無需要固定位置...即使平地亦都可以空耕對手
但貼住牆邊空耕又可以簡單殺死對手

空耕:
貼身空耕:←←↑然後←←z ←←z ←←z…
貼身空耕速度:如果速度極快可令敵人即使斷氣都不能倒下(你相信嗎?)
貼身空耕後捉人:當一個敵人被空耕至F字出現時可以按←←z →↓→↓捉(當然要快)
貼身空耕後再耕:當著地時想繼續虐打對手則需快速再次用貼身空耕攻擊對手
前後空耕:←←↑或↑然後←←z←←z →→z→→z ←←z←←z…
前後空耕速度:每兩下轉一個位(速度不夠快做不到)
前後空耕秒人:當一個敵人被空耕至F字出現時用貼身空耕後捉人

●空耕備注1:若有菇丁可用菇丁秒殺被空耕至F字出現的對手,不建議用冰仙子
因冰仙子身處於空中,而人物亦在空中,所以技能命中率會較低
●空耕備注2:在山谷面對一些很會貼在牆邊跳斬讓你一起來就掉街的劍士,可以在你倒地的時間進行觀察及估算,一等到機會時以最快的速度衝近對手然後空耕對手(觀察技術因人而異)
技術:
防守技術:→↑ →→z ←↓←↓ →↑ →→z ←↓←↓…
空行技術:↑↑ →→z →→z

●防守技術備注:如果速度夠快可以無視前方攻擊
缺點:速度慢的人最好不要拿來亂守,衝前但未回去時會被人捉到
●空行技術備注:如果運用得靈活可以於空中自遊行走
缺點:於空路的盡頭總會有人在等著你-_-"

p.s:可供參考

作者: kenken1212    時間: 10-4-2007 05:29
而家開始變為討論區
大家可在呢度分享技術 會加分
作者: 小Chris    時間: 10-4-2007 10:58
個人小心得:
盜賊有二段跳,於3任為十分重要的角色,
只要善用的話,以一人之力就可衝破4任。

刺客移動速度高,可以實行Hit and Away戰略,
以講求速度的人來說,是不得不轉的角色。

闇殺使我未用過(小弟愚昧,差1lv先轉到),但招式攻守得宜,
有極大的發展空間,更可延伸出華麗的連續技
作者: 13313313333    時間: 10-4-2007 11:14
嗚嗚

我空耕耕人最多得11hits....
對住高血既人秒唔到....><"

空耕巴龍最多得18hits...
最多扣佢一半><"

有人可教我耕得更多嗎?!
作者: 殘S影    時間: 10-4-2007 11:38
原帖由 Oo沙膽oO 於 2007-4-10 00:30 發表

好唔同意,,↑之後zzzz最多都係打到兩野
聽人講話係:←z←z←z←z
有d人話:←←z←←z←←z←←z←←z
不過一定唔係你所講果個囉
如果有人識空姦既,,唔該發表一下,教下我啦T.T

我可能打留左 倒如姦左邊
係禁埋← 你試吓啦-.-"
作者: boyboy198907    時間: 10-4-2007 12:15
看來只有拉3才會被討論唷
賊被完全忽略
是難用,還是沒用?
作者: 蒙奇.D.路飛    時間: 10-4-2007 12:16
原帖由 boyboy198907 於 2007-4-10 12:15 發表
看來只有拉3才會被討論唷
賊被完全忽略
是難用,還是沒用?

因為拉3比拉2拉1強得多...
作者: 13313313333    時間: 10-4-2007 12:49
拉1當然好用....攻快走佬快....

只是→→這個快速跑就是全game最快的了...

除了飄應該沒人捉到他.....

如給拉1上了樓上.....

飛刀摔都玩屎你了...

eg:精靈場左邊...

在最左邊....2段跳+飛刀..
上到去,再快速↓↑↓z放多個飛刀...
再快速落去來一個跳打...(落去時z)
再接摔...扣到1半血有多...

加上2技有機會fatal...
2技接摔/接1技也不錯...

點3技中左中間= =秒..
唔中有有野飛出黎轉轉轉....
出完仲可以企係個骷髏骨中間a黎玩野...
作者: 吹簫王子    時間: 10-4-2007 13:29
拉1我炒佢拉3bo
最鍾意用飛刀定人再捉=3="
作者: 鴻-3-    時間: 11-4-2007 10:06
其實..拉2點飄移..?
作者: 蒙奇.D.路飛    時間: 13-4-2007 00:43
原帖由 鴻-3- 於 2007-4-11 10:06 發表
其實..拉2點飄移..?

可參照劍士飄法...
同劍士一樣飄得咁快-.-

順便簡單教一教用拉2...

普攻:
zzz→→ 最後一刀能將敵人打到很後
zzzz→→ 最後一腳將敵人踢倒,攻擊力還不錯
↑z 斬中敵人會將敵人定住,到地時可駁上技能
↑→→z 總共有2hit,第2hit比第1hit傷得多,能作為防守
→→z 用來推人的話簡直易得無話可說,用來斬人的話一刀彈很遠的
技能:
mp1:總共有3hit,出刀快,第3刀能將對手擊倒及退後
缺點:除了能斬擊背部0距離的對手,否則對背部毫無防守
mp2:出技時有3條鎖鍊,第一條和第二條各有1hit,都能直接殺死敵人,第三條有6hit,亦能殺死敵人
缺點:對上空和背部毫無防守
mp3:用此技能最後等對手跳起,因為跳起了能全食技能(秒殺- -")
缺點:出技後硬直度高,秒不到人直接等死,出完技會移位
飄移:
普通飄移:→↑ →↓…
三角飄移:→↑ →↓ ←↑ ←↓…
飄移改版技術:
大跳躍:→→ →↑ →↓→↓
可惜拉思不能大跳摔囧
連技:
3連1技:此連技每斬兩刀出下次1技
缺點:太多hit,可以隨時斷氣逃走
1技後2技:此駁招能秒殺對手
缺點:1技第一刀和第二刀,2技第一條和第二條鎖鍊可以斷氣逃走(逃走機會過多)
耕田技術:
用背部面對敵人
(索隆:劍士背後的傷痕....orz)
不斷重覆下z,但速度方面比劍士還要快,因為不夠快的話會跌下去
作者: 999to999    時間: 13-4-2007 23:49
拉3mp1+mp2說明
用mp1隱身,然後,找機會打他,打(最後hit)人打到人飛起
就用mp1定時,搏(用)mp2,全中的話一定死或fat
作者: 殘S影    時間: 14-4-2007 11:34
唔會fat
可能扣唔哂血或者死
作者: 巴布vs超力    時間: 15-4-2007 01:18
原帖由 999to999 於 2007-4-13 23:49 發表
拉3mp1+mp2說明
用mp1隱身,然後,找機會打他,打(最後hit)人打到人飛起
就用mp1定時,搏(用)mp2,全中的話一定死或fat

點解用2技一定要隱左先出~"~?
拉3殺人靠1技已經夠殺...1技定身摔...1技定身摔
(3格mp可定摔4次...4下摔已經死硬了)
作者: 999to999    時間: 15-4-2007 13:21
標題: 回復 #28 巴布vs超力 的帖子
用mp1定時l,就是連技(技術)
作者: 巴布vs超力    時間: 15-4-2007 14:46
原帖由 999to999 於 2007-4-15 13:21 發表
用mp1定時l,就是連技(技術)

咁連都算技術orz....
(那劍1技+1技+1技都是技術了...技術原來只要連技就行了~"~)
作者: 蒙奇.D.路飛    時間: 15-4-2007 16:27
原帖由 巴布vs超力 於 2007-4-15 14:46 發表

咁連都算技術orz....
(那劍1技+1技+1技都是技術了...技術原來只要連技就行了~"~)

拉3有時捉唔番法師,劍士1技俾人cut左氣就連唔落去啦~.~
咩招都係有得破解...
作者: 疾風•殺    時間: 27-4-2007 18:51
唔明你講咩,空姦歌到講到好似好難咁~_~
作者: 殘S影    時間: 28-4-2007 10:44
空姦係難架@@
唔明你理解你有問題姐:lol

歡迎光臨 樂古Nakuz (http://htmlart8cle138www.nakuz.com/) Powered by Discuz! X3.2