樂古Nakuz

標題: 拳術討論區 [打印本頁]

作者: ↖幻滅♂ray    時間: 8-12-2006 11:53
標題: 拳術討論區
各位可集中在這討論有關拳的技能,
或是拳的配點方法!

作者: 明智傑    時間: 11-12-2006 17:53
本人是玩"墨魂伺服",請大加多多指教!

本人由一開始已經選定拳為終成職業,其實玩拳手,真係要好有耐性!
因為升LV 和 賺技點,也比一般職業為慢,為求令自己不會悶,不要死練拳,練死拳,
所以用了一個比較特別的配點法,和學職技方法。

*  拳手一職好特別,有分 "外拳" AND "內拳"  *

PS: 本身選了百搭型職業,利用鞋的EQ特性,及相應的符,改變自己的職業。

等我自己講下自己的墨香歷程,比大家參考一下。

拳技-:
初期 (野球 + 如封 + 分根),
"如封"引怪之後就"野球"和"分根"輪住出,但據然"野球"比起"分根"快完12層??

後期 (少林 + 摧心),
這2招是單技,所以練起來會比較悶,但可同時加多一招紅連玩下。

** 我相信,分根同摧心的攻比較高,尤其是摧心這招,有連續5下,當爆一擊時好恐怖。

內功-:
木屬系 1 / 2 / 3 學齊
水屬系 1 /2 / 3 學齊
火屬系 3(紅連)
5合(懾心)(破魂)
金鐘

看到這裡一定有人問,點解學咁多法C的技呢??
原因好簡單,因為怕悶!!你試想下,日日玩來玩去也是拳呀拳,你話唔悶就奇啦!
所以得閑轉下職玩下,咁先可以維持到你在墨香世界內樂趣。

當你練得八八九九以上的技後(11層左右),不妨好似我咁,多練以下2招啦!

暗器-:
(七月 + 白馬),當然加埋紅連一起玩,更加HAPPY。

********************************************************************************

配點法:
本人在30LV後用了洗水經 2 次,洗左 60 點力去"體"和"心"處 ,
點解要洗,因為在30LV前壓等和賺錢賺技點的黃金時間,所以一定要有力。

30LV前的配點是,力 72 / 體 69 / 心 69,平均型配點法,
至於每LV配點過程好隨著你自己喜好,所以沒有一條公式讀到老。

31LV後,就用 4 體 2 心 / 3 體 3 心 ,每一 LV 輪住配點,當然要自己計下數啦!

現在的我,已經36LV,不爆藥不爆符,有過2300HP/護身1500幾/1500幾MP。
期望在 40 LV 入境前,完 5 招拳,之後玩暗器,成為一身謙數職的人物。

現時最怕的是上40LV入了境的(火)法C,因為火2太恐怖,用了木1/2都5夠快補血,
現時的我補血一下可上1000HP,並沒有用追強過的木系EQ。

如果寫得5好,不要見怪,因為我上緊班,大家如有任何問題,請隨意發問,我歡迎回答。

作者: ★死........    時間: 20-12-2006 22:05
咁我玩一個唔用法c技ge拳手......咁點升好呀.......?
作者: 明智傑    時間: 21-12-2006 13:13
原帖由 ★死........ 於 2006-12-20 22:05 發表
咁我玩一個唔用法c技ge拳手......咁點升好呀.......?

假如,是一個全職拳手,個人覺得務必要學足 5 招拳,這才稱得上是全職拳。
但注意一點,拳手好蝦人玩,因為全部是近攻,大技得2招,打怪不夠廣,
所以在賺技點方便,會是最辛苦一職來。

簡單少少說,開始的是練"野球"和"分根"+"如封"引怪。
這數招是不會太悶的基本功來,到了後期覺得悶,就轉練"少林"和"摧心"+"火3"引怪。

配點方便,如果你打算壓等的話,又不想用洗水經的話,
就以 3 力 / 2 體 / 1 心,直至上到 32 LV,之改為 4 力 / 2 體 上到 40 LV。
40 LV 後,就改為 2 力 / 2 體 / 2 心,因為到40LV後你5會唔夠 MP 用。

還是,在EQ方便,不要盲目追求要防的EQ,
點解我這樣說,因為太多人少看了他所出的各種各別的特性了。

就以上的來說,我個人見意如下的EQ:
頭,一定要用防頭,追強防。
衫,要用護衫,追強血。
鞋,要用MP的鞋,追強力 or 體,
心就不見意了,因為大部份人也會爆水打怪,另外你是外功師。

護手方面,我初期見意用,強攻擊力的,但到了39LV後,我認為要用一擊的時候了。
拳武器方面,也是同上。

被動技方便,優先加 "血HP" ---> "拳技" ---> "防禦" ---> "MP"。

這樣的話,整體上會比較全面。
記住拳手是極之難秒到同級的人(可以說沒可能),最少也要6招。
邊 6 招.....就是金鐘+懾心+破魂+野球+分根+摧心or如封。
當然怪就得啦!但要追破魂先哦!

如我說得不好,請見諒!
其實各有各好玩,各人也有各人的意見。 ^^

祝你成為一個 5 真拳手,
本人也在努力地 升緊 "少林"+"摧心",這2招後期練所以太低層數了。

加油!

作者: ★死........    時間: 21-12-2006 14:12
好詳細呀∼∼∼thx!!
作者: 明智傑    時間: 21-12-2006 17:37
原帖由 ★死........ 於 2006-12-21 14:12 發表
好詳細呀∼∼∼thx!!

客氣了,有唔明白,隨時歡近查問 OR 試比武。
期望你成為最強而不傲的人物。
作者: 日常用品    時間: 24-12-2006 11:20
原帖由 明智傑 於 2006-12-11 09:53 發表
本人是玩"墨魂伺服",請大加多多指教!

本人由一開始已經選定拳為終成職業,其實玩拳手,真係要好有耐性!
因為升LV 和 賺技點,也比一般職業為慢,為求令自己不會悶,不要死練拳,練死拳,
所以 ...

咁你呢個職業玩左幾耐- -,升lv難唔難,同人pk勁唔勁?請講出你既優點同缺點- -我都想試下玩下= ="
作者: 明智傑    時間: 27-12-2006 10:40
原帖由 日常用品 於 2006-12-24 11:20 發表

咁你呢個職業玩左幾耐- -,升lv難唔難,同人pk勁唔勁?請講出你既優點同缺點- -我都想試下玩下= ="

日常用品:

你好!聖誕快樂!
我放假時好少上論壇,所以現在才回答你。sorry!

我玩這個職業玩了應該有半年以上了,過程中我有玩我的刀手,
我有3個人物要玩,所以基本上都好慢下,還有我要上班呢。嘻嘻!

說回正題,我這個玩法,升LV也不算難,重點是你有無耐性姐。
這遊戲技點是好重要,所以一定要選定好壓等期。

我升LV會用,水2,3/火3 or 七月+火3 去幫助 LV UP 及 賺技點也會快好多。

用拳升LV的話,要補上破魂一下這樣也易打D,
不過拳的大技只有2招,所以你也要打好根基,否則也是難升。

PK 方面,勁不勁,你試下咪知囉!
我現在是 36 LV,邊壓邊升,對40 LV下的所以職來說,勝算有 95% 。(包括火法c)
對住 41 LV 上的,就只有 60% 勝算,點解??因為話到晒他們有40LV加強外內功攻擊力招式可用。
(對火法,我一定lose,之前說過的。)

我這個人物的優點是:多完化,鐘意玩拳又得,鐘意玩法又可以,悶悶地玩下暗器,練白馬亦得,得左。
我本身喜歡用腦的人,所以不用一下就KO,我想玩的是用心用腦計算下,用什麼方法對打。

我這個人物的缺點是:絕對不可以一下KO對手,要好有耐性的人才會保持下去地玩。

PS: 真係要好有耐性的人,才會這樣玩,所以不見意,心急的人玩。
作者: 大家忘記了我    時間: 27-12-2006 11:41
原帖由 明智傑 於 2006-12-21 13:13 發表

假如,是一個全職拳手,個人覺得務必要學足 5 招拳,這才稱得上是全職拳。
但注意一點,拳手好蝦人玩,因為全部是近攻,大技得2招,打怪不夠廣,
所以在賺技點方便,會是最辛苦一職來。

簡單少少說,開 ...

假如用拳配合槍會更好嗎?配點又應該如何?更想問的是假如我雙修..槍中應選橫掃還是烏龍?
拳中我應該學野球還是少林?需要學如封嗎?
或許...配合暗(?)

作者: 明智傑    時間: 27-12-2006 16:43
原帖由 大家忘記了我 於 2006-12-27 11:41 發表

假如用拳配合槍會更好嗎?配點又應該如何?更想問的是假如我雙修..槍中應選橫掃還是烏龍?
拳中我應該學野球還是少林?需要學如封嗎?
或許...配合暗(?)

大家忘記了我:

你好!你所說的我也曾經想過,對一個全職拳手來說,是必要的,
因為槍的大技技能廣,可以用來賺技點,升LV,也不錯的選擇。

個人會選擇用橫掃,橫掃有 3 HIT,出招快,收招也快。(無記錯用的MP也少)
收招快自然地可用吐立補血也會快接得上。

烏龍,這招不錯的,有 4 HIT,當PK時用來埋單最後出的一招,也不錯,
對手都無辦法還手。至於打怪方面,個人認為要帶HP藥去升囉,點解,
因為出招慢,第一HIT與第二HIT時間太耐,固此必需要夠防夠護頂怪,
連續引6-7隻就一定要在出招後食藥,否則怕完招時,再用吐立,趕不切補血而死。

玩拳和槍 2 修,本人會選擇也是 5 招拳,話到晒你也是以拳為正職嘛。
但在有限的資源上,不吃通慧底下,只有10格武功可學,本人會選擇如下:

金鐘 / 吐立 / 破魂 / 懾心 / 橫掃
5 招拳,假如只選4招的話,個人見意用,野球/少林/分根/如封。
留番一格學40LV武功秘書。

暗器方便,不適合在你引用的話題上,因為已經安排左要加"力",所以不配合。

作者: 大家忘記了我    時間: 27-12-2006 19:42
原帖由 明智傑 於 2006-12-27 16:43 發表

大家忘記了我:

你好!你所說的我也曾經想過,對一個全職拳手來說,是必要的,
因為槍的大技技能廣,可以用來賺技點,升LV,也不錯的選擇。

個人會選擇用橫掃,橫掃有 3 HIT,出招快,收招也快。(無 ...

謝謝..配點方面也是跟你的全職拳一樣嗎?
作者: 20051129    時間: 29-12-2006 00:38
其實點技能有分三種的

1.專門合成強化的
2.廣收大量盟友的
3.專門練功打架的

就要看你是哪種的
就我看陸上拳師的經驗
主屬性"金"應該已經成為拳師的代表作品了吧
因為"暈" 這效果...
除了打架好用外 練功也是佳的

1和2不需要說明怎麼點吧!

我認為每種腳色 基本的技能該點的 就是冥想一定要點到10...
剛開始 沒什麼神裝神器的 硬功消耗完 一定得坐... 不然很痛的!

要後期以後 我認為沒必要再繼續點冥想了

倒後期 打的怪都是高等強怪~ 除了讓自身防禦用高點外
有些還需要穿上抗屬性的防具來抵抗

坐(冥想)其實會讓練功練的很慢
我都是帶100個高麗人身+50個王饅頭
花20~30個人參 在黃河中央廣場 大概就可以集到無雙滿<兩招1之怪的情況下>
加上又是弓手... 能先發制人 兩招除了武人跑的快外 都不太扣血的

當然在中央的話 無雙狀態 通常是吃到饅頭
我主屬性是"木" 所以無雙狀態時 可以自身補血

所以也就是說 後期不坐地 練功效率就提高了!

再來坐地的話 可以選在下雪時 坐一下 就滿了 滿有效果的^^

如果你是第三種類型的
建議就把冥想點到10 輕功當然是一定要點!
接著 你可以點防禦跟拳外功傷害

35等以前 都不太需要考慮抗屬性的問題<除了豬神...那些屬性攻擊外>
比較重要的就是防禦...
防禦一高 扣的血量跟硬功 自然也是會少的!

拳師的外功跟內功第三招 都有機會讓人暈...真可怕...
作者: ming1314k    時間: 31-12-2006 22:30
如果我用2體4力一直+上去 會點   我E+同人PK 出6-8下都冇咩MP[34LV] 到幾LV 先+返D心好D??/?/?
作者: 明智傑    時間: 2-1-2007 13:55
原帖由 gaga4444 於 2006-12-31 10:19 發表
想問下如果30心後3力3體咁升係咪唔夠mp?爆水可唔可以補救?

這位朋友的問題??
爆水,幾時都可以爆,但問題是我從來一直在想用最基礎的方法去自強,
所以還是你自行作決定吧!

比武時,你們要說清楚可以爆mp藥,咁就得了。
作者: 明智傑    時間: 2-1-2007 14:20
標題: 回復 #14 ming1314k 的帖子
如果我用2體4力一直+上去 會點   我E+同人PK 出6-8下都冇咩MP[34LV] 到幾LV 先+返D心好D??/?/?

這位朋友,我想問你 6-8 下,打得死對方嗎???同級計???
無 mp 時,就只有等死的感覺是嗎???

就算點高攻都好,被人懾一下心,幾高攻都無用,
所以拳在力方便,40lv前我不考慮,最多用鞋作補救,有錢咪用符用物品再追力。
說來說去,也是計數遊戲?

**最近我 pk 時,刻意不用法做埋單結尾,效果也幾好,
原因就是有野球 + 分根 or 少林 + 摧心,結尾埋單就用如封,勁出勁推。
都覺得幾滿意!

40lv 後,還在考慮應該怎樣配點法,遲些當我到 39lv時就會有答案,
因為我已經準備好拳手用的一擊裝備,到時看看效果才再定40lv後的方向。

個人見意你,如果只是玩外拳的話,配點方向維持不變吧 or 看回我之前說過的post,
你現在只有用心鞋試補救一下。看其效果!

ps:最好就試下比武,才會真正了解缺點,
我也不停試比武,在過程中知道自己的缺點作補救。
作者: jayho2007    時間: 6-1-2007 22:51
我想知野球11層up12層要幾多野0.01
作者: 明智傑    時間: 8-1-2007 11:56
原帖由 jayho2007 於 2007-1-6 22:51 發表
我想知野球11層up12層要幾多野0.01

這位朋友:

如無記錯是 5 下左右,為 0.01%。
我最估唔到的是,我的少林好後期先練,現在也追過了分根。
特然覺得對分根期望好大,據知分根一招掃護體超多,但未證實。

還在努力在完成自己的目標,40LV前 5 招真。

1) 野球 - 完。
2) 分根 - 10 層 75%
3) 少林 - 10 層 95%
4) 如封 - 11 層 25%
5) 摧心 - 7 層 75%

玩拳的朋友,比心機,總有出頭天。

............
作者: 『玄冰紫龍』    時間: 12-1-2007 00:54
作者: [H]wm199174    時間: 12-1-2007 09:41
我本身係玩刀拳雙修既~我想問點加點先可以平衡返?5力1體得唔得?
作者: 明智傑    時間: 12-1-2007 10:58
原帖由 『玄冰紫龍』 於 2007-1-12 00:54 發表
我想問 拳招野球 要暈怪起馬要幾多層先得?
同埋幾層先達到暈率高d

玄冰紫龍 兄,

你好,好耐無見你了,最近去了邊處威呀!
我野球在黃河打怪時,7層都已經開始有少少暈,
不過唔耐的暈,講緊可能是1-2秒左右。

其實,暈技好在乎你對的怪LV層數的,越高越難暈及秒數會好快完。

^^y
作者: 『玄冰紫龍』    時間: 12-1-2007 11:01
作者: 明智傑    時間: 12-1-2007 11:23
原帖由 『玄冰紫龍』 於 2007-1-12 11:01 發表
我e家開左新人玩  我都係玩番墨魂

當然玩番"墨魂"好啦,雖然還有好多不禮貌的人,
但話到晒玩了咁耐,劃多劃少也有感情,你開了新人玩拳呀,
不如另修一招野球好過啦,練拳好辛苦的哦。

本人向 40lv 前 5 招真拳,進度表:

1) 野球 - 完。
2) 分根 - 11 層 8 % (這招,真係練到有D灰灰地)
3) 少林 - 11 層 15% (這招,真係好怪,快到自己有點不相信)
4) 如封 - 11 層 32%
5) 摧心 - 8 層 30%

本人最近練多了一招 火2,準備與白馬一起練,
因為都幾配合,但要找主動埋身的怪來練。
作者: 『玄冰紫龍』    時間: 12-1-2007 23:37
作者: 明智傑    時間: 13-1-2007 11:39
原帖由 『玄冰紫龍』 於 2007-1-12 23:37 發表
我玩槍ge~~ e加試緊雙修拳  我見d人暈怪  米試玩下囉
你有冇玩過槍呀  我e家唔知用鳥龍定橫掃好

所以職都玩過了,槍技"鳥龍"有4HITS,人物高攻多血,可用這招來玩。
"橫掃"得3HITS,出招收招快,無咁易死,實際攻擊力比"鳥龍"弱。

得閑找下我啦!
吹下水,我最近也是在黃河,四周圍找我老友,食鬼大王。
作者: laa    時間: 14-1-2007 18:52
咁樣...拳應該先學邊招..(升lv)
點加點(升lv又得..pk又得)?
作者: 明智傑    時間: 15-1-2007 11:42
原帖由 laa 於 2007-1-14 18:52 發表
咁樣...拳應該先學邊招..(升lv)
點加點(升lv又得..pk又得)?

HELLO,這位 laa 朋友,你好!

這遊戲,沒有十全十美的事,
如果有也要付出一定代價,至於你所發問的問題,可在前面的POST中尋找得到。

重點:並無一條公式讀到老,要在公式中找尋自己喜歡的玩法。

本人現時 37 LV 中,在 40LV 前 修 5 招真拳術,越來越近了。
玩拳的朋友們,大家要努力,拳手有一定的前途的!!

........ ............. .............
作者: laa    時間: 15-1-2007 21:43
411咁玩...升 LV得唔得???
作者: 明智傑    時間: 16-1-2007 10:15
原帖由 laa 於 2007-1-15 21:43 發表
411咁玩...升 LV得唔得???

Morning...laa ,

4 力 1 體 1 心 咁玩??
可以的,偏攻擊力,升級好用,有少少體的(血/防)幫助下,
還有少少心的(護/內力)協助下。

但如果只是為了升級,我情原你 全力 or 5力1體了,
這樣會更快 LV Up。在PK方便不用說了,血少/內力少,
勝出機會率好依靠你在短時間內暈5暈到對方,令對方出不到招了。

歡迎,得閑找我試下比武,最近有 d 悶悶地!!

有些人會覺得我有好裝才這樣強,我告知大家,
全幫的EQ來說,我是最弱一個,我的好EQ全部也分配給我的部份家人用(幫內戰友)。
我自己只係用緊 32lv防白 +6 (血1xx),31lv防頭 +3 (防 5x),
覺得最好的就是鞋了 30防鞋 +4 (力 2x),還有一對 30防鞋 +4 (敏 2x)。
我好少爆符,如果我爆符一般也不同人PK,因為實力會拉得遠左。

練拳者,有苦自己知!
11層 上 12 層,基本最少也要出 4 下才 0.01%,最高要出 5-6 下才 0.01%。

曾有放棄之心,但無奈放不低現在的一家人,一家戰友。
作者: ★死........    時間: 29-1-2007 12:58
點解我隻拳暈人機率好低=.=?我用少林同人p(少林10層)同個刀手打 我同佢同lv 都係31
我同佢p左5,6場 每場我都打到佢3~4下 但係一次都暈唔到  但係佢刀用華山暈反我轉頭
佢招華山又係10層  但係我真係一下都暈唔到  係唔係gm問題=.=?
作者: 明智傑    時間: 29-1-2007 14:40
原帖由 ★死........ 於 2007-1-29 12:58 發表
點解我隻拳暈人機率好低=.=?我用少林同人p(少林10層)同個刀手打 我同佢同lv 都係31
我同佢p左5,6場 每場我都打到佢3~4下 但係一次都暈唔到  但係佢刀用華山暈反我轉頭
佢招華山又係10層  但係我真係一下都暈 ...

★死....... 朋友仔,

你好!
拳手一職中 "少林" 相對比 "野球" 是暈率高好多的,
至於對同級的對手,真的好靠隨機機率,可說是50/50%的,
努力吧,繼續練技吧,不要為了單單的數場PK已感到失望。

本人的真野球也不是次次可暈到對方,不論同級or低級過我,
同樣地,也不是可連續性的暈到對方,也有無暈的空檔情況哦。

據我同多位刀手交手後,發現"華山"的暈率可比得上"少林",
越高LV暈人時間,更加長。

所以,拳手好玩之處就是,要思考,如何可在有限的mp中求勝了。
eg:要第一下出少林or野球先,還是出懾心保命先呢??
就在這第一擊已經令你感到十分有趣了,是嗎??

GM,只是遊戲內的看更,看下遊戲內的好面表情況,例如:有無人用外掛/有無任何轉地圖進入不出等.......
他沒有權利,為右你這數場比賽而改變你的機率,所以有時在獅號上,還見有人說GM比真技我,
我見到,都覺得他們好無知。

希望可解答到你少少的問題了,因為我也是在努力中.......

PS: 請問你是玩什麼的伺服,還有是怎樣配點的呢??不妨同大家分享一下。

作者: ★死........    時間: 29-1-2007 22:15
原帖由 明智傑 於 2007-1-29 14:40 發表

★死....... 朋友仔,

你好!
拳手一職中 "少林" 相對比 "野球" 是暈率高好多的,
至於對同級的對手,真的好靠隨機機率,可說是50/50%的,
努力吧,繼續練技吧,不要為了單單的數 ...

哈佬∼
我係玩墨魂 叫★SEED★ 
點我係5力1體到20lv 跟住先發覺升死一條公式係唔得 之後就開始『亂加』
亂加姐係唔按公式升點 我係覺得咩唔夠用就加邊樣 
到左e+31lv有118x血 16xx護體 7xxmp 
力190 體47 心26 
得閒可以+我好友 出黎p下∼
作者: 明智傑    時間: 30-1-2007 12:57
原帖由 ★死........ 於 2007-1-29 22:15 發表

哈佬∼
我係玩墨魂 叫★SEED★ 
點我係5力1體到20lv 跟住先發覺升死一條公式係唔得 之後就開始『亂加』
亂加姐係唔按公式升點 我係覺得咩唔夠用就加邊樣 
到左e+31lv有118x血 16 ...

★死........,

你好!可能我也見過你了,你的綽號好似是叫"高達"嗎??

你這樣的配點法,也不錯哦!比個 " GOOD " 字你先。

不過你現在的[點數]有D怪怪的呢??
你是 力 190 / 體 47 / 心 26 = 263 點。
263 點 (-減) 本身的 36 點 = 227 點。

一個 31LV 的人,應該只有 = 180 點 可用??
但你多了 47 點出來??
再比你上了力符來計(-減)20點 = 27 點。

難道你有 綠 字鞋 ( 27 力)!!:lol

我一般也在 分流9 上線多,現在常在黃河練功做任中.........
(又易打,又有錢賺,又不用怕被怪打死的好地方)

我一般也是在 晚上才ON的,有緣的話就比武一下吧........
(不過我是 37LV)
作者: ★死........    時間: 30-1-2007 13:24
原帖由 明智傑 於 2007-1-30 12:57 發表

★死........,

你好!可能我也見過你了,你的綽號好似是叫"高達"嗎??

你這樣的配點法,也不錯哦!比個 " G ...

=.=我記錯左  sorry∼
我係160力
47體
25心

我通常都係玩5ser

我綽號係※◎豪腕◎※  -.-

作者: 將軍抽居    時間: 4-2-2007 15:39
標題: 幫手看看我的拳手有什麼要改?
32lv
野球11層
如封or金鐘9層
少林or破魂or懾心7層
吐納or水3 1層
生命力or內力or防禦力or護體or打坐or拳術13lv
學左分解

裝:25lv拳+4強56 (104攻)
    防身白狼頭+4強57 (119防)
    防身白狼甲+6強212血
    防身虎紋鞋+4強22力
    27lv護腕強51

640 - 659攻
365防,開埋金鐘就511防

附圖:

有乜野要汁??
洗唔洗壓等??
我個fd 32lv就有12層東風,佢冇壓等 =.="
咁我升到33lv洗唔洗壓下等 @_@"
我的攻擊係唔係很低??
D裝有乜要換??我仲有8500M /.\"
作者: 明智傑    時間: 5-2-2007 10:26
原帖由 將軍抽居 於 2007-2-4 15:39 發表
32lv
野球11層
如封or金鐘9層
少林or破魂or懾心7層
吐納or水3 1層
生命力or內力or防禦力or護體or打坐or拳術13lv
學左分解

裝:25lv拳+4強56 (104攻)
    防身白狼頭+4強57 (119防)
    防身白狼甲+6強 ...

HELLO ..... 將軍抽居(墨魂自己友啵 ^^)

首先,本人因為放假時會好少看論壇的,所以會回得比較慢一點,
我會在上班時,抽一點點空,來回POST OR 看POST的。
所以請諒解!

1) 32LV 野球11層,差不多了,正常的進度,
自問也是得閑才用下"自在符",我32LV時這招跟你差不多,
現在你這等級有這個層數已經不錯了。

2) 反而如封,就比較低,你要多加使用來引怪哦!
我當時32LV,都有10層過70%上,所以你要練多D,
因為你是偏力發展,如果如封層數不高,對PK失利。

3) 少林 / 破魂 / 懾心,方面:
這3招可以輪住出,對單一的怪,
雖然會好悶,不過日子有功後,你會有極大滿足感。

4) 吐納 / 水3,方面:
好差,為何只得一層這麼低呢??
真的不解..................

5) 至於被動方便,整體也理想,在你這LV內。
不過你覺唔覺得打技點好困難呢??不過這是拳的缺點??

6) 你的EQ,方面:
頭 / 衫 / 鞋 / 護手 ---> 都算不錯!
拳武 ---> 比較弱!

7) 有D乜需要調整?
有的,盡快安排先UP拳and防禦"被動",其他的暫時停一停先。
你的坑屬性,比較弱,對住法C,必死!
盡趕用抗屬性EQ彌補一下吧!

8) 要不要壓等?
你必需要壓等,因為有好多地方在你這個層數來說,比較弱。
個人意見你在33LV壓等,因為可用33護手和33拳武,
壓至出真野球,如封最少要11層,少林/懾心/破魂要最少有9層,
金鐘/吐納,在打怪時保持出下,日子有功後不知不覺—地也升得幾好。
水3,將會是你的遠攻一招,當你被人冰停後,只有水3可發揮攻擊,
所以呢?也需要練....練.....練........到最少7層上啦!

9) 刀職東風,有朋友已說過話比較易升,可能是吧??
但你有無問你朋友,還有的刀技層數去到幾呢??
不用跟朋友比賽這此了,練好根基先吧!

10) 要,務必要在你33LV時壓下等,
因為.................(如我在第8點所回應說一樣!)

11) 攻擊力方面,
足夠以 2-3 下,打得死有 110技點UP 的怪,已經好好了。

12) D裝備,頭衫鞋,不用換了,好好嫁啦!
上33LV換護手,換拳武,另外得閑去下SHOPPING買番件防屬性EQ用下吧!

在此,希望可解答晒,你想知的問題!

有緣就在墨魂內見下面,比武一下吧!
作者: 將軍抽居    時間: 5-2-2007 17:22
標題: 回復 #36 明智傑 的帖子
首先多謝你提出意見!
2.但在某個討論區的人說我力太少,要洗掉一些心 =.="
3.我想完了野球,再完了如封,才完少林~升lv升到悶就練破魂和懾心
4.因為我最近才學了這幾招,沒時間去練,都在四鬼場升lv
5.我覺得上到32lv打技點十分困難(我是在4鬼場升的,因為d怪是主動,較易升lv)
6.我找了很久又找不到115攻↑拳,可能是因為少人玩拳的關係吧!
7.因為我的令和斗篷都是綠武(分別+1力和1心),又不知換不換好,而我同法師比武通常會輸的,經常比他們屈距離,就算如封也是英雄沒有之地(推不到他們),有時比他們用風雷破暈了,只有等死,某討論區有人叫我學風雷破以對付法師,哪是否應該學呢?另外法師們防高血厚高護體,用了破魂也要打很多才能打死,如果他們用了吐納法,一回就回了很多血,我用盡了mp也打不死,那麼有沒方法才能打嬴他們呢??
8.我也打算換了拳套和護腕才壓等,我打怪通常不用吐納,多數爆hp藥,因為1層回得很少,且要很多時間,因為水3攻擊力只有很少,所以我很少用的 =.="
9.我問了朋友原來他的東風當在11層時用3下就有0.01%(我11層野球用5下才0.01%),而且他經常爆水(我通常打坐的),所以比我野球快吧!
10.如33時壓等要打什麼怪?
11.我又覺得我的攻擊力太少,打法師有時用光mp也打不死
12.可能是我不著重防屬性方面吧,之前我shopping連一眼也沒看防屬性EQ,我一直都想找115攻↑拳,之前有人賣117攻拳,可惜我沒錢,錯過了這個機會 /.\

我通常是在9服河1/2的四鬼場升lv的(除了沒場),都是這句,有緣見面吧! ^^

作者: 明智傑    時間: 5-2-2007 18:15
原帖由 將軍抽居 於 2007-2-5 17:22 發表
首先多謝你提出意見!
2.但在某個討論區的人說我力太少,要洗掉一些心 =.="
3.我想完了野球,再完了如封,才完少林~升lv升到悶就練破魂和懾心
4.因為我最近才學了這幾招,沒時間去練,都在四鬼場升lv
5.我覺 ...

RUBBISHMING,

其實之前我也見過你的人物,但並沒打過招呼!
本人也是常常在 9分流 出現的,我也是在黃河邊練技邊做任賺水錢,
如果你有看我之前的POST,你也應該略知一二,我的配點和玩法了嗎??

如何玩法,好見人見意的,所以還是用回你的想法去玩吧!

本人直至現在,還是敵不過"火"法C,所以我認為你不要向法C方向去想了,
我最快也要過40LV才可再試下能否戰勝火法C。
所以倒不如向最多人玩的刀職埋手吧,這樣的樂趣比對法C更滿足還大呢?

6字的介同篷,個人意見你,介強水攻和火攻,因為你學了水3。
火3紅連,是我想你學的其一法C大技,可幫助你打怪賺技點和遠攻也有用。
篷,你強坑金吧!

本人,為何提供上列的意見,原因是拳手一職全是近攻為主,大技範圍細,
所以我情原學水火這2法來幫助一下拳的弱點,當然也要追被動屬性啦。
至於金3方面,我就無學了,話到晒玩拳,為了暈人,學拳已經有2招暈技了(野球/少林),
還學金3會否有多餘呢?可能你會說一開波就被人遠攻(電)暈左,咁就等死了。
對的!好太可能會死,如何不死?
看你如何走位囉!所以要清楚自已的弱點,那就會有勝算了。
PK中,還有好多技巧的,不能在文字上盡錄,要實戰!

所以我在大前提說過,玩拳者的路是好苦的,比其他的職業難練,
沒恆心,好難變強。

註:看回我之前所POST的貼,對你會有幫助,雖然我的方向可能有人會話我傻,
但自問夠玩就可以了,有實力者自知可以了,不用顯露在人面前。

** 今晚找你在開封玩下比武吧!。讓你了解多些PK時的戰略!
作者: 墨香新手    時間: 9-2-2007 09:54
我係墨魂21lv拳.搵左幾個禮拜都搵唔到勁既21lv拳><刀果d又周街都係擺晒係度冇人買><好慘呀..叫高手訂造佢地又話唔做(唔做咁低lv武器= =)我依家用緊+1拳套= =有錢都冇拳買= =各位拳兄你地有冇勁既17-25lv拳呀?(我收開17lv-25lv+7強50以上)又或者咁多位拳兄有冇人組合強化高層嫁?沖個拳套sell俾我呢位拳弟呀thx
作者: 明智傑    時間: 9-2-2007 11:27
原帖由 墨香新手 於 2007-2-9 09:54 發表
我係墨魂21lv拳.搵左幾個禮拜都搵唔到勁既21lv拳><刀果d又周街都係擺晒係度冇人買><好慘呀..叫高手訂造佢地又話唔做(唔做咁低lv武器= =)我依家用緊+1拳套= =有錢都冇拳買= =各位 ...

墨香新手,HELLO! 你好,

你說得原全正確,拳武,在市場上極之少見,
個個用刀搵食,拳頭打交邊處有啦.....得番無少有玩拳

入回正題:
本人意見,本人在低LV時也是用無組無強的拳玩,
從來無打算過買勁拳來用,原因當時物價高漲,自問有錢也留起來買藥買衫好過啦!
反正低LV時,也是在升技中,回想當時我連護手也沒用呢??
直至27LV後,就用"墨決"可抽中的25+4拳來玩了,但仍然是不強攻的來玩。
因為我有方向,我知道自己在何時應該用錢買勁拳武,
就是在 33LV 時了。

高手們,不會為了賺你少少的錢,已浪費他們時間??
他也怕到時連成本價也賺不回呢??
高手(高LV),組低LV的EQ時,分分鐘失敗和爆的機高更高。
我是過來人,我也花費不少在組合EQ上,所以我深深感受到組合的痛苦....
現時我只會為我的家人(戰友)組合和強化,好少再為賺錢已去組去強了。

另外,他們每位也是向高LV-EQ出發,不會做低LV-EQ了,所以.....
還是找你的幫會朋友,試幫下你吧!

夠用,夠玩就可以了,不要追求太高,反正你也是低LV中,
就算你有25+9也沒用,難道你會甘心用這拳一直玩到終老嗎??

另外一提,現在市場接近飽和了,已經好少低LV的武器出售,
還是努力地用普通的拳武,練技更加化算哦!
留錢來買高LV時你要靠來賺技點的拳武,才是正確。
作者: 墨香新手    時間: 9-2-2007 13:53
原帖由 明智傑 於 2007-2-9 03:27 發表

墨香新手,HELLO! 你好,

你說得原全正確,拳武,在市場上極之少見,
個個用刀搵食,拳頭打交邊處有啦.....得番無少有玩拳

入回正題:
本人意見,本人在低LV時也是用無組無強的拳玩,
從來 ...

thx拳兄既解答..唯有俾心機升lv啦><
好感謝拳兄你既細心解答
另外我想問將軍抽居你收左33lv拳既話放25lv拳俾我ok嗎?
作者: 明智傑    時間: 9-2-2007 14:30
原帖由 墨香新手 於 2007-2-9 13:53 發表

thx拳兄既解答..唯有俾心機升lv啦><
好感謝拳兄你既細心解答
另外我想問將軍抽居你收左33lv拳既話放25lv拳俾我ok嗎?

墨香新手 ..... 不用客無,

我最鐘意玩拳的朋友仔的,因為玩拳者耐性是好緊要的,
故此人品上也可算是好的。

得閑密下我,我帶下你慢慢升級吧?
我常在分流 9 出現?
在黃河練技中!

你無25+4拳用嗎??

你墨魂內,名稱叫什麼呢??
我好似有個25+4強,強過的,但數值好似得30幾??
打算用來給我另一個ac用,打算練多個拳手,今次副職將會是刀。
如有興趣,咪搵下我囉!!

作者: 墨香新手    時間: 9-2-2007 18:33
原帖由 明智傑 於 2007-2-9 06:30 發表

墨香新手 ..... 不用客無,

我最鐘意玩拳的朋友仔的,因為玩拳者耐性是好緊要的,
故此人品上也可算是好的。

得閑密下我,我帶下你慢慢升級吧?
我常在分流 9 出現?
在 ...

o.我叫拳皇·阿權
第三次玩墨香,頭兩次都係玩刀,今次本來都係諗住玩刀,但重覆做番之前做過兩次既野實在太悶,於是我決定玩其他武器,揀左我都幾鐘意既拳.因為拳d動作好q= =而且我玩刀果陣俾唔少拳屈過.什至俾我個同學(拳.d裝廢過我好多)揪嬴過,所以我覺得拳好勁@@我係全職拳.依家23lv.三百六十攻.開金鐘二百八十防.差唔多一千血.一千多護.四百法.野球4層半,如封5層70%(d技算低><)
21lv強52護手.防身護營衣+6強百二護.防身+1頭強47.鞋最廢冇沖.只欠好拳套
請拳兄多多指點:handshake

作者: 將軍抽居    時間: 11-2-2007 07:56
明智兄
拳劍雙修好唔好架? -v-
作者: ★死........    時間: 11-2-2007 15:53
原帖由 墨香新手 於 2007-2-9 18:33 發表

o.我叫拳皇·阿權
第三次玩墨香,頭兩次都係玩刀,今次本來都係諗住玩刀,但重覆做番之前做過兩次既野實在太悶,於是我決定玩其他武器,揀左我都幾鐘意既拳.因為拳d動作好q= =而且我玩刀果陣俾唔少拳 ...

嗯..你d技能層數太低啦..你e+最好狂爆水升技啦 仲有要學埋拳手必用ge少林(pk必用)
玩拳會好易悶 我會透過pk黎增強自信心 因為見過其他人玩拳ge人都會半途而廢 希望你唔會啦∼
總之就努力啦∼∼!!
作者: 明智傑    時間: 12-2-2007 09:40
原帖由 將軍抽居 於 2007-2-11 07:56 發表
明智兄
拳劍雙修好唔好架? -v-

rubbishming 兄,

早晨!

拳劍,2修??
答案是: 無問題的,這是遊戲,你喜愛玩什麼職業也行的。

但是,
你會以拳為正職,還是劍呢??

如果你是只想用劍玩玩而已的話,個人意見你學"三燕"這一招,
這招對拳職無衝突,有槍的"風馳"作用,所以個人意見學這招。

ps: 記住一點,拳手的範圍技細,
所以一定要自行安排一招大技去彌補你賺技點慢的問題?

我在安排 33 拳武,如果好運的話,以成本價出讓給你用吧。
作者: 墨香新手    時間: 12-2-2007 09:48
原帖由 ★死........ 於 2007-2-11 07:53 發表

嗯..你d技能層數太低啦..你e+最好狂爆水升技啦 仲有要學埋拳手必用ge少林(pk必用)
玩拳會好易悶 我會透過pk黎增強自信心 因為見過其他人玩拳ge人都會半途而廢 希望你唔會啦∼
總之就努 ...

55.可惜我呢個假期都唔係咁得閒煲墨香><我依家爆緊水升啦.我唔會半途而廢既.雖然d技難練但鐘意玩就得.好想快d真野球之後升少林@@
原帖由 明智傑 於 2007-2-12 01:40 發表

rubbishming 兄,

早晨!

拳劍,2修??
答案是: 無問題的,這是遊戲,你喜愛玩什麼職業也行的。

但是,
你會以拳為正職,還是劍呢??

如果你是只想用劍玩玩而已的話,個人意見你學&q ...

明智傑兄你依家返緊工?

作者: 明智傑    時間: 12-2-2007 11:28
原帖由 墨香新手 於 2007-2-12 09:48 發表

55.可惜我呢個假期都唔係咁得閒煲墨香><我依家爆緊水升啦.我唔會半途而廢既.雖然d技難練但鐘意玩就得.好想快d真野球之後升少林@@
明智傑兄你依家返緊工?

拳皇.阿權,

是呀!我在上班中,你不要放棄拳職哦!加油吧!
我幫原先是想收學拳的人仕,因為玩拳者,性格十分有耐性。
但無奈的是,好多半途而廢了。

我組合失敗左 ~ ~,
之前記得你說想要21lv,所以安排21拳武2個,
好幸運地分2日組,成功上了 +7 AND +5。
但我太心急了,同日再上,先後爆了 +5 上 6,後爆+7 上 8。
嗚嗚!!!!!!!

不過我發現21+7拳武,同25+4的拳武一樣,差少少數值姐。
咁我就安排了一個 25+4的拳武了,還安排強好左,有 54 攻。
唔介意就用住先吧!
作者: 墨香新手    時間: 12-2-2007 16:13
原帖由 明智傑 於 2007-2-12 03:28 發表

拳皇.阿權,

是呀!我在上班中,你不要放棄拳職哦!加油吧!
我幫原先是想收學拳的人仕,因為玩拳者,性格十分有耐性。
但無奈的是,好多半途而廢了。

我組合失敗左 ~ ~,
之前記得你說想要2 ...

OTHX..十分感謝明智兄既幫忙..雖然失敗了><但你都幫我做個25lv拳套><雖然呢個拳套未及我心目中所想要既攻(其實也不是差好遠吧)..係明智傑兄為我而做既點會介意呢!!我一定要用^^ 你幾時俾到我?你收幾多錢我就俾幾多@@十分感謝:handshake
我會繼續玩拳嫁

作者: 將軍抽居    時間: 12-2-2007 17:54
標題: 回復 #46 明智傑 的帖子
唉~由33lv比人殺到得返32lv,搞到33lv護腕用唔到 /.\"
33lv拳方面,你有空就幫我合吧,最好是+7啦~謝! ^^
作者: 明智傑    時間: 13-2-2007 10:19
原帖由 將軍抽居 於 2007-2-12 17:54 發表
唉~由33lv比人殺到得返32lv,搞到33lv護腕用唔到 /.\"
33lv拳方面,你有空就幫我合吧,最好是+7啦~謝! ^^

你為何被人殺呢??
勤於練拳吧!當你練好野球後,就不怕了!!
作者: 將軍抽居    時間: 13-2-2007 17:15
標題: 回復 #51 明智傑 的帖子
唔知道點解成日見到紅人 =.="
成日都走不及,就比紅人殺死左 =="
作者: 明智傑    時間: 14-2-2007 12:14
原帖由 將軍抽居 於 2007-2-13 17:15 發表
唔知道點解成日見到紅人 =.="
成日都走不及,就比紅人殺死左 =="

@@"
遇紅人,不用怕的,當平時比武一樣就得啦,
當然可食住藥咁打佢啦!.........
作者: ★死........    時間: 15-2-2007 09:34
被人冰左已經........  我火2同電3仲係一層....
作者: 明智傑    時間: 15-2-2007 09:46
原帖由 ★死........ 於 2007-2-15 09:34 發表
被人冰左已經........  我火2同電3仲係一層....

所以呢??
從我接觸些遊戲時,已經詳細探討過拳手的弱點。

在細個時(LV),一定要安排時間練遠攻。
你練電3和火2都好的,不過 ...

只是得2格給我選的話,
我會安排練 水3 和 電3 囉。
作者: 將軍抽居    時間: 15-2-2007 10:18
水3係唔係愈高層定愈耐?
同埋著 強木的介/令 係唔係會加吐納法的回血量?
作者: 明智傑    時間: 15-2-2007 15:18
原帖由 將軍抽居 於 2007-2-15 10:18 發表
水3係唔係愈高層定愈耐?
同埋著 強木的介/令 係唔係會加吐納法的回血量?

水3,越高層數,係會好痛,同埋耐DD啦。

用木攻的介子/頸項,是會加高少少用吐時的血量。
作者: 26729548    時間: 15-2-2007 17:35
hi 大家  我本人玩法拳[不個唔銅sev]  我e加3力3 心   技有電1.電3.野球.少林.如封 技點加血.打坐.金. 高lv d加ma拳術
e加得lv.15   我拳武玩一擊 有冇咩要換   好唔好  比d意見
作者: ★死........    時間: 15-2-2007 18:13
原帖由 26729548 於 2007-2-15 17:35 發表
hi 大家  我本人玩法拳  我e加3力3 心   技有電1.電3.野球.少林.如封 技點加血.打坐.金. 高lv d加ma拳術
e加得lv.15   我拳武玩一擊 有冇咩要換   好唔好  比d意見

拳武玩一擊就高lv先玩啦  e+低lv拳武強黎都冇用  始終都要換 你e+15lv 差唔多係要壓lvge時候(見議你16~17lv壓) 順便升埋技
而你玩拳要+體 心 力 力心冇血會唔夠人p  
你係唔係玩拳法呀?
作者: 明智傑    時間: 15-2-2007 18:17
原帖由 26729548 於 2007-2-15 17:35 發表
hi 大家  我本人玩法拳  我e加3力3 心   技有電1.電3.野球.少林.如封 技點加血.打坐.金. 高lv d加ma拳術

HELLO .... 26729548,

OK的!不錯的哦,不過個人意見,先加被動"拳",後加血。
因為加血真係加得好少,有D不值的感覺,我情原你先加拳攻。

玩一擊,GOOD 本人也正是玩一擊拳。
不過到了39LV時才知道實際功用,到時會同大家拳手分享。
作者: 將軍抽居    時間: 16-2-2007 10:28
呢到ge拳術討論區特別多人 :lol
明智傑兄,我的吐納升到10層囉:lol
最近多了很多王
但有d人勁唔合作,掛住打王,係咁引d小王比人,自私到死,我比人引死左3-4次左右
作者: 明智傑    時間: 16-2-2007 11:23
原帖由 將軍抽居 於 2007-2-16 10:28 發表
呢到ge拳術討論區特別多人 :lol
明智傑兄,我的吐納升到10層囉:lol
最近多了很多王
但有d人勁唔合作,掛住打王,係咁引d小王比人,自私到死,我比人引死左3-4次左右

明白的!
教你方法,遇到這此衰人的話,
你記住一直打隻大就OK了,不過要馬上改出單技,
EG:如封 AND 少林,最好就要高層數D,隻王才痛,
身邊的小王就等果個人慢慢被追吧,總言之就見到小王過來就改用單技打。
不然出了範圍技,就麻煩了。

..... 在此 祝你: 新年進步,身體健康,遇紅殺紅,遇王得寶。

作者: ★死........    時間: 17-2-2007 19:01
打王...2~3個拳手好正...一齊用野球...狂暈....我試過:lol
作者: 將軍抽居    時間: 18-2-2007 11:57
標題: 回復 #63 ★死........ 的帖子
我都試過同一個拳手衝去王果度打,大家都出野球,狂暈:lol
作者: patrickewing    時間: 20-2-2007 19:39
標題: 大家都幫下我汁汁我個拳手啦(最新資料)
人物資料:
名:☆丸仔★
屬性(加左金豬頭):
135力(663~682攻)(33一擊)
17敏
62體(1556血)(364防,金鐘後516)
62心(1141mp)(2437護)
100%金抗(其它好低)

eq:
29lv+4*57拳(109攻)
27lv護手*56
32lv防白狼甲*204血
30lv+3防虎鞋*22力
31lv+3防頭*57防(114防)
22lv斗篷*40金抗(總金抗49)
17lv腰帶*42金抗
金裝遲d整

武功:
真野球
8層如封
9層少林
3層風雷
2層金1
8層吐納
10層金鐘

未開始練既武功(1層果d):
破魂
懾心
雪燕

被動:
13生命,15防,15內力,10護體,15打坐,17拳(其他都好廢/冇升)

我都知我壓等壓等唔夠狠= =(有少少半途而廢@_@)
同埋d技/被動唔係好夠
望大家狠評!
作者: ★死........    時間: 22-2-2007 09:43
嘩!!呢度個個都墨魂wo!!
作者: 將軍抽居    時間: 22-2-2007 09:51
打勁多日王先升到防術19
狂壓等中:lol
依加如封10層 50%
野球11層 45%
少林9層 5%
破魂.懾心都8層
金鐘.吐納10層
水3冇升過 =="

遲d學埋金3同摧心 ><
作者: 明智傑    時間: 22-2-2007 11:22
原帖由 ★死........ 於 2007-2-22 09:43 發表
嘩!!呢度個個都墨魂wo!!

嗯!當然啦!
墨魂是最多人玩的一個老伺服! @@"
作者: 明智傑    時間: 22-2-2007 11:23
標題: 回復 #67 將軍抽居 的帖子
嘩! ... 你都好勤力哦!
加油,不要放棄呀!..........拳手萬歲!
作者: 明智傑    時間: 22-2-2007 11:27
標題: 回復 #65 patrickewing 的帖子
丸仔:

加油吧!直升LV呢!
拳高LV才是................暈人高手。

壓等方便,你是有帶多力的拳手,所以日後也可彌補回有關之被動技。

直升吧!
作者: patrickewing    時間: 22-2-2007 22:03
我好無耐囉
唔知點解我(33lv),暈34lv刀手
真野球4下都暈唔到.\/.!
我都明...野球次次第1下暈人唔係必然既
大佬呀,都唔洗4下都暈唔到掛!
都唔止1次係咁喇.....人地唔抵得又冰死我!
想放棄又唔捨得....我真係好委屈,好辛苦呀
作者: 墨香新手    時間: 22-2-2007 22:57
原帖由 patrickewing 於 2007-2-22 14:03 發表
我好無耐囉
唔知點解我(33lv),暈34lv刀手
真野球4下都暈唔到.\/.!
我都明...野球次次第1下暈人唔係必然既
大佬呀,都唔洗4下都暈唔到掛!
都唔止1次係咁喇.....人地唔抵得又冰死我!
想放棄又唔捨得....我真 ...

我依家8層野球打同lv左右都ok暈得下啵= ="..個刀手會唔會昆你話自己34lv嫁.唔係既話真野球無理由出4下都暈唔到嫁(除非佢好高lv)
唔好放棄啦.我覺得拳好好玩.我之前係玩刀既.一味掛住死谷攻.招東風又鬼死咁悶(雖然好升)(唔升東風直升華山pk又比人屈)
拳又多血攻又ok.d技又得意(相信大家都很喜愛放星星在敵人頭上的感覺吧!)
作者: patrickewing    時間: 23-2-2007 09:55
我諗諗下,都係轉玩冇力一擊拳好d
因為我都唔想次次俾人兩三下ko(特別係刀,槍手!)
我自問自己都好有耐性,我亦都知道明智傑兄都係同樣既玩法!
明智傑兄,敢問幾樣野:
1,拳要追一擊,咁護手應該要點呢?追法抗?一擊?
2,你會點升lv呢?(會用d咩招?用法招?拳招?)
3,有咩方法可以令到人地打你都唔痛?打到人地冇mp都打你唔入(呢度指外功,我知我呢個問題好白痴)
首先應該升防/體被動,配點方面大部份加係體度
pk果陣配合吐納同懾心使用,仲有d咩嗎?
4,戒指/鍊方面應該追d咩呢?(本人唔玩火,但我會學大範技,我主要玩水同埋小小金)
5,鞋應該追咩呢

我係一個非常鐘意思考既人,我唔想次次都俾人秒(搞到我諗唔到野,除非我既思想可以跑到光速咁快)
所以我覺得呢個玩法會岩我,請各位賜教!

作者: ★死........    時間: 23-2-2007 10:00
嘩!!咁多拳手ge 呢度係唔係全部都係墨魂嫁? 係ge出黎文流下啦 講低個game名
作者: patrickewing    時間: 23-2-2007 10:02
係呀,我係:
☆丸仔★
作者: ★死........    時間: 23-2-2007 10:03
丸仔咁勁都話廢?咁我呢d叫咩
作者: patrickewing    時間: 23-2-2007 10:13
唔關事,都係睇下邊個暈邊個先姐
作者: 墨香新手    時間: 23-2-2007 10:29
原帖由 ★死........ 於 2007-2-23 02:00 發表
嘩!!咁多拳手ge 呢度係唔係全部都係墨魂嫁? 係ge出黎文流下啦 講低個game名

我都係墨魂 :拳皇·阿權
新玩無耐
作者: 明智傑    時間: 23-2-2007 10:47
原帖由 patrickewing 於 2007-2-23 09:55 發表
我諗諗下,都係轉玩冇力一擊拳好d
因為我都唔想次次俾人兩三下ko(特別係刀,槍手!)
我自問自己都好有耐性,我亦都知道明智傑兄都係同樣既玩法!
明智傑兄,敢問幾樣野:
1,拳要追一擊,咁護手應該要點呢?追法抗?一 ...

丸仔,原全明白你的苦況,不要放棄拳手一職。
話5定果個人,真的騙你是34Lv刀手 or 用了什麼可用高LV裝備的符呢??(用了勁護手??)

解答:
1) 一擊,在這一刻還是一個迷??
不過本人已經安排好了 39lv 護手(54擊) / 29+4 拳武(50擊) / 33+4 拳武(41擊),
將會在本人到 39Lv 時,實驗一下!!

* 大家可試想想,一個全力的刀手,一擊數值會有幾多??
假如對上一個同Lv的內拳手(被動拳到20左右)大約攻得300幾攻的話,
一擊可能比刀手高少少的情況會點樣呢??大家試想想先.........遲D到了39Lv再提供相關資料。:lol

護手不用安排,強抗性的?切記!

2) 本人升LV,有好多方法,用外拳+破魂。
用內功,水123 and 火23。
用暗器,七月+火3,最近新增一招天羅地網,用白馬引怪。

3) 你是外拳帶力的,故此防禦一定低,只有靠 頭的防禦和被動彌補,
還有苦練懾心吧!無少人練的懾心,加油!
就算痛的話,也可用吐納去頂。
** 你升了防同體被動,這個方向也沒錯的,因為你是偏力的拳手。
** PK 方面呢??好在乎你的思想,我有時不用懾心,一開波就用野球OR少林暈他,
假如萬一暈5到,就要馬上用懾心,後加吐,再暈過。
所以話,拳手好玩好多,5同刀手,只是靠一刀半刀。

4) 介子用攻火2個吧,頸鍵用水攻吧! <--- 這個是指打怪用。
我有水攻頸鍵有興趣嗎??嘻嘻!因為我快上38lv了換頸鍵。
** 如同人pk的話,用水攻2大隻吧!
.....ps:你要安排用 抗火(抗火的要較高) and 金的 eq,被動加 水 and 金,可以了。

5) 鞋方面,本人有 力鞋(22) / 敏鞋(22) / 體鞋(18) <---這個激死我,強了好鬼多次!還是上5到22UP。
一般,當我玩外拳時,我會用 力鞋。PK都得!
玩暗器時,我會用 敏鞋。PK一般般,因為我暗武用緊29+4強30幾攻暗。
幫戰 OR 對火法C,就用 體鞋,頂得耐D。

做下廣告先: http://www.nakuz.com/bbs/viewthread.php?tid=2780683&extra=page%3D1

重點提示,你不如現在開始用 LV UP的 6 點配去 體同心處吧!
這樣會有明顯的功用。

本人,也會在40/41開始想略帶一點力,詳細情況,要上到39LV看下一擊的威力再作安排。
到時一定和你們分享的。

作者: 墨香新手    時間: 23-2-2007 13:37
原帖由 明智傑 於 2007-2-23 02:47 發表

丸仔,原全明白你的苦況,不要放棄拳手一職。
話5定果個人,真的騙你是34Lv刀手 or 用了什麼可用高LV裝備的符呢??(用了勁護手??)

解答:
1) 一擊,在這一刻還是一個迷??
不過本人已經安排好了 ...

嘩!!明智傑兄真係練技王呀= ="我靜係升3招拳技以經想死= ="連吐納同懾心都唔想升= ="你仲要升埋火,水內攻同暗器= ="
佩服~~
作者: 明智傑    時間: 24-2-2007 09:49
原帖由 墨香新手 於 2007-2-23 13:37 發表

嘩!!明智傑兄真係練技王呀= ="我靜係升3招拳技以經想死= ="連吐納同懾心都唔想升= ="你仲要升埋火,水內攻同暗器= ="
佩服~~

拳皇.阿權,

加油吧!努力吧!
我是為了彌補拳手的不足之處,想辦法加強自己能力姐。

其實我還有一招刀技的!
好少練,用來型下........得6層(旋風斬),不過............
當上了40lv後可能會放棄這一招,因為我的武功格已滿了。
雲起又唔開放多一行,我見過韓國方便的也有25格練武.......
我地得果20格,無奈中..........

補充:我也是一個 doctor 可幫人補血的,收費特平......嘻嘻!:lol
作者: ★死........    時間: 24-2-2007 09:56
好野∼∼!!
少林快12層了
大家覺得係邊打真會易出d呢?
作者: 明智傑    時間: 24-2-2007 10:08
原帖由 ★死........ 於 2007-2-24 09:56 發表
好野∼∼!!
少林快12層了
大家覺得係邊打真會易出d呢?

嘩!好勁呀你,快過我添! GooD!
我都係得 11層 70%...................................

出真無話有什麼地方的,但好似有條方式,會易出真,
你找找以往的post吧!

有關方式,已經修改了。
大家還是努力,不停出招等真吧!

[ 本帖最後由  於 2007-2-26 10:31 編輯 ]
作者: ★死........    時間: 24-2-2007 10:14
哦∼∼!原來咁都得
試下先∼∼thx 明少!!
作者: 墨香新手    時間: 24-2-2007 17:36
原帖由 明智傑 於 2007-2-24 02:08 發表

嘩!好勁呀你,快過我添! GooD!
我都係得 11層 70%...................................

出真無話有什麼地方的,但好似有條方式,會易出真,
你找找以往的post吧!

我大約記得,唔 ...

墨香真係有個咁既程式定係d人亂up嫁= ="咁怪既= =
我少林先得7層= =.升升下野球.如封走去升少林= =發覺如封升黎都冇乜用= =pk用野球彈開人之後又會打空氣同埋難升..所以我依家都改升少林.升到覺得難升先用番野球up lv
作者: 0粉刷    時間: 25-2-2007 12:06
我都係玩拳ge   依家真少林  真野球  但係我+點同你地9同  我+點+全力   依家37lv  有1100攻 595防 我唔覺得拳要+心同體  因為禁+法好難
作者: 墨香新手    時間: 25-2-2007 12:11
[quote]原帖由 0粉刷 於 2007-2-25 04:06 發表
我都係玩拳ge   依家真少林  真野球  但係我+點同你地9同  我+點+全力   依家37lv  有1100攻 595防 我唔覺得拳要+心同體  因為禁+法好難
作者: 明智傑    時間: 26-2-2007 10:29
原帖由 墨香新手 於 2007-2-24 17:36 發表

墨香真係有個咁既程式定係d人亂up嫁= ="咁怪既= =
我少林先得7層= =.升升下野球.如封走去升少林= =發覺如封升黎都冇乜用= =pk用野球彈開人之後又會打空氣同埋難升..所以我依家都改升少林.升到覺得難升先 ...

嘻嘻!5知是不是亂up的,但有人證實左了。
WORK 5 WORK 好難講的。
作者: 明智傑    時間: 26-2-2007 10:35
標題: 回復 #86 0粉刷 的帖子
嗯! 全力拳,好高攻。

ANYWAY,各有各玩法,最近要玩得開心就可以了。
作者: youlovesogood    時間: 26-2-2007 18:24
原帖由 明智傑 於 2007-2-26 10:35 發表
嗯! 全力拳,好高攻。

ANYWAY,各有各玩法,最近要玩得開心就可以了。

我想問你係咪水拳法=,=
水拳法超勁=.= d人水抗低 又可以暈人d人吐唔到==
唔知水拳法同拳邊個勁d呢==
作者: 明智傑    時間: 28-2-2007 11:33
原帖由 youlovesogood 於 2007-2-26 18:24 發表

我想問你係咪水拳法=,=
水拳法超勁=.= d人水抗低 又可以暈人d人吐唔到==
唔知水拳法同拳邊個勁d呢==

hello! ..... youlovesgood 你好!

你又知我是 水拳法 ??  .... ha ha,連我自己都唔知自己係D乜!!

如果,大家同 LV 的話,應該還是水拳法好少少。

原因是,一開始就用冰3定身,之後對方想暈你都比較難D。
除非對方識走位啦!咁就會 5/5 波了!

至於,大家也是用(真技-野球or少林)拳比武時,好在乎大家的懾心/破魂層數 和
當時的運氣(暈率)高低。

一個血多,一個高攻,全部也是計算出來的。
所以,拳手是好好玩的一職!

支持 5 招 拳手!
作者: 將軍抽居    時間: 3-3-2007 21:45
野球岩岩真左啦 ^^
下個目標係真如封 \./

[ 本帖最後由  於 2007-3-4 13:51 編輯 ]
作者: 0粉刷    時間: 7-3-2007 21:29
25層拳術 全力  有隻33+55上護腕 就好易上1000攻   真少林其實升lv冇咩用 升如封好過        如果係法拳 y唔玩法c呢  紅蓮+天雷都好勁 法c又好多血 又易扲技點
作者: 將軍抽居    時間: 10-3-2007 09:44
如封琴日12層左lu..但到依加都未真
希望今日出真啦
作者: 明智傑    時間: 10-3-2007 11:30
原帖由 將軍抽居 於 2007-3-10 09:44 發表
如封琴日12層左lu..但到依加都未真
希望今日出真啦

你地都升得好快哦!
自問就無你地咁快了,都唔知點解我咁慢??

本人目標40LV前5招拳真,最新進度資料:
野球 ---> 完
少林 ---> 11層 85%
如封 ---> 11層 58%
分根 ---> 11層 35%
摧心 ---> 8 層 ??% .... 停左!等少林完左,就練這招。

PS: 有少少覺得 "高級自在符" 無乜功用,用左都唔覺得快D...
當然我是加埋 5小時 and 1小時一起用啦!一D都FEEL 唔到................無言中!
作者: 將軍抽居    時間: 10-3-2007 17:27
標題: 回復 #95 明智傑 的帖子
摧心出招很慢,較難練,考試之前真唔到就要考試後先玩得><"
分筋其實有冇用架?
作者: isaac362003    時間: 12-3-2007 17:16
標題: please help
Please help

If I  :   5 力 1 體 , (20 lv) ......(邊壓邊升)  107力  31 體
被動技:
7 防禦, 7拳技, 5血 ,5 MP, 6 坐
野球5層, 如封4層
13lv 頭 (+40) ,16  lv 衫 +1,鞋 16 lv +1, 15lv 護手 (+45)
HP660
護888
MP325
攻擊力376~388
防142
請講出my優點同缺點-
thanks!!!!!!!!!
作者: 明智傑    時間: 12-3-2007 17:30
原帖由 isaac362003 於 2007-3-12 17:16 發表
Please help

If I  :   5 力 1 體 , (20 lv) ......(邊壓邊升)  107力  31 體
被動技:
7 防禦, 7拳技, 5血 ,5 MP, 6 坐
野球5層, 如封4層
13lv 頭 (+40) ,16  lv 衫 +1,鞋 16 lv +1, 15lv 護手 (+45)  ...

HELLO.....ISAAC362003,

你好!
簡單D來講,你這樣的配點是無錯的,選擇你心裡的想法去配去玩吧!

邊壓邊升的方向,正確。

被動技能,覺得少左D,我有一幫友被動技也到17-18層(暗/火)。
所以如果要批評缺點的話,只是說你被動技太低。

低LV不是壓等型的話,我覺得原全不用穿上靚衫/頭/鞋,
只顧武器/護手,就可以了。

你現在的攻擊力,相等於在下。  ... 真的醜死人。

~ 完 ~

PS: 本人目標40LV前5招拳真,最新進度資料:
野球 ---> 完
少林 ---> 12層 等......待.......真.....技........中。
如封 ---> 11層 68%
分根 ---> 11層 40%
摧心 ---> 8 層 ??% ....拳手中最難練的一招,但相常是最高攻的。
作者: nickychienps    時間: 13-3-2007 23:39
我是1個刀手,但係see完d post就令我好想玩拳!!!!!!!!@@
我想問拳點加點架?
我都想知拳手點壓等架?? (幾lv,打what怪,在where壓)
拳手升技的次序是咩呢?  
我會玩墨魂 p.s我本身玩王道
同理我想入你會呀-明智傑 可以嗎??
作者: oxxo    時間: 15-3-2007 12:32
你好..我個25lv壓到10升番上黎15lv
根你加3力2體1心
我有攻:169~179
血有:764
防:124加金鐘:161
魔:512
護:1089
俾動技: 血6魔6防6護4打坐4拳8
技招:野球6如刲5分根5金鐘6
個人係咪好廢呀?
作者: oxxo    時間: 15-3-2007 12:38
補充番 ..我隻人係拳
d攻係咪好低.好難暈到怪呀依家..暈到既就十幾秒
仲有咩要收改下呀我人 thx q

[ 本帖最後由  於 2007-3-15 05:17 編輯 ]

歡迎光臨 樂古Nakuz (http://htmlart8cle138www.nakuz.com/) Powered by Discuz! X3.2