樂古Nakuz

標題: 【轉帖】迷官走法(卡德森路線) [打印本頁]

作者: 國崎住人    時間: 4-7-2006 15:17
我們組合是 3魔導 1弓箭手 1神射 1法師
走法是:
1→2往右門→3→4往右門→7→8往右門
→10往左門→11往右門→13→24
大家或許會覺得魔島太多
攻擊主力太少
但是 魔島在這裡 卻扮演很重要的角色
一開始在10關以前先以補血放盾為主
重點來了!!!!!!!!!!!
第11關打門的時間沒有限制!!!
趁現在
魔導全部拿補血 (也建議留1個天翅 不然打鳥人 會被死困在下面)
吃到補魔立即用掉 可以再搖一次
打手建議全部吃 無敵 反射
開始13關
魔導全部跳到最上面搖搖搖
搖到補血就看看隊友的血量
一樣 搖到補魔立即吃掉
下面的打手一聽到DANGER 馬上放反射 把羽毛彈回去 一般打鳥的時候 開無敵
(建議用弓箭手從上面射下來{距離無限} 或者用弓箭手第2招從她肚子底下灌灌灌= =)
然後~~~到了打卡的階段(24關)
建議是用引的方式(嗚阿 別打我 雖然是BUG 但是只有這個辦法才打的贏)
因為.........................
這裡卡的血太厚 我用魔導第三招轟她(扣百分之1滴耶= =我23等)
魔導玩搖搖樂 弓箭手可以從旁邊打 神射引 法師畫圈圈
恭喜 你已經成功拿到盜賊的一半了

這個任務最重要的就是團結合作
不要遇到那種吃到補血
只看自己的血量
不看別人的血量
(我因為補血 被別人救了10次以上)

發了這一篇 希望對大家有幫助

轉貼巴哈

[ Last edited by 乂涅吉乂 on 2006-8-20 at 08:47 PM ]
作者: little_mo    時間: 4-7-2006 15:58
作者: kit741    時間: 4-7-2006 16:13
Originally posted by little_mo at 2006-7-4 15:58:
我玩台灣..= =隻game入面d人差唔多全部都知個路程..係你咁白痴先po出黎==

你都有病的....話人白痴
同時d度係講hk....可能好多人都知....但係我第一個話唔知
多謝貼post的人~
作者: 約西亞    時間: 4-7-2006 16:37
2樓果位聰明仔~~你估個個都知呀...
好多謝你呀0.0..
因為我一向唔玩台板= v =
作者: 昇昇之火    時間: 4-7-2006 16:48
快d post出來...................
作者: woody340    時間: 4-7-2006 16:57
THX你呀,thx你po出來,只是第2個人兄on on地,請你唔好見怪
作者: 森巴    時間: 4-7-2006 17:05
作者: 愛好者    時間: 4-7-2006 17:08
樓主講得唔夠清晰,反而3樓簡單得來容易明
作者: 我是個茶壺∼    時間: 4-7-2006 17:12
香港幾時先會出e個任...
作者: Eandy226    時間: 4-7-2006 17:13
Originally posted by 我是個茶壺∼ at 2006-7-4 17:12:
香港幾時先會出e個任...

7月6號,官網有講喔
作者: 國崎住人    時間: 4-7-2006 17:28
Originally posted by little_mo at 2006-7-4 15:58:
我玩台灣..= =隻game入面d人差唔多全部都知個路程..係你咁白痴先po出黎==

你無腦的嗎 這是港版GC 囧rz 賴叻
作者: -涷奶茶-    時間: 4-7-2006 17:40
即回啦 咁正 =w=
唔該晒先 -w-
作者: 聽心    時間: 4-7-2006 17:49
呢個任我覺得除左解拉思同未玩過既會去玩下之外,都無咩用
可能呢個星期最吸引到大家既應該係用gp買既風屬性項鍊都唔定
p.s.我在此強烈希望大各方戰士們會用心去練耕田技術
作者: 冥雷    時間: 4-7-2006 17:56
Originally posted by 聽心 at 2006-7-4 09:49:

仲有嫁~
聽日講話打1場有2-5個波~e個任我諗都係1個練人技術同打波場
作者: GRF    時間: 4-7-2006 17:56
Originally posted by 聽心 at 2006-7-4 17:49:

其實弓也可以的,弓都綀阿!!!
作者: 聽心    時間: 4-7-2006 18:18
Originally posted by 冥雷 at 2006-7-4 17:56:

仲有嫁~
聽日講話打1場有2-5個波~e個任我諗都係1個練人技術同打波場

你想1個人打1-3星喔,3星應該沒有5個彩球吧,還有最後一版打不同的王獎賞也不同,火龍和海王一個人打都還好,如果打眼鏡怪男或骨王,他的一閃加近乎秒殺的絕技,都打得幾辛苦,再不然打鳥人加卡得森又是一條痛苦的路呀

[ Last edited by 聽心 on 2006-7-4 at 06:20 PM ]
作者: 森巴    時間: 4-7-2006 18:29
作者: little_mo    時間: 4-7-2006 18:36
作者: 聽心    時間: 4-7-2006 18:42
Originally posted by little_mo at 2006-7-4 18:36:

你至無腦....台版都係一樣架...如果你咁講既話即係話成個hk 3小俠同台版唔一樣啦...咁又即係話香港都唔係叫做3小俠or GC(簡稱)啦..係咪啊..我唔否定你呢篇野係在其他論壇e.g巴 ...

唔一樣就代表唔出拉思嫁咩._.名唔一樣版本就一定唔一樣嫁咩._.係咪轉貼都唔關你事吧,關版主事而已._.

p.s.強烈希望各位網友要發表post請語氣好一點,不要經常帶些不禮貌的說話好麼._.

[ Last edited by 聽心 on 2006-7-4 at 06:45 PM ]
作者: little_mo    時間: 4-7-2006 18:51
作者: 灼眼ソЁцЮ    時間: 4-7-2006 19:00
Originally posted by little_mo at 2006-7-4 18:51:
咁我e家咪係話俾個版主聽lo~話你牙~咁我講果篇野又關你咩事啊~好笑...個名係一樣架...咁你係yahoo打3小俠都係搵到hk&tw架啦~無腦

仲有啊...就算俾你打死埋人鳥又點丫..(人鳥以經好難打架啦)...香港邊鬼個 ...

好笑了

人地個果篇野又關你咩事啊咁!?你做乜話人白痴!? 番你個台板 死膠老 咁多肺腑之言

識唔識引卡又點!? 用埋D垃圾招打卡  笑死∼ 
作者: 聽心    時間: 4-7-2006 19:03
我看你一點文化修養都沒有._.出口便是一堆:e.咪,lo,牙,果.架同無腦

抱歉,我係識引卡的不過港版沒有怪物遠征隊,轉職任務的卡德又嫩得可憐,不需要用到而已,香港人都小看,你未免太笨,還有就是這篇最後回復你,我不會再理會你

p.s.我無論用邊隻都識引卡,最難可能係小莓吧,不過識看位置跳過卡德森一點難度都沒有

[ Last edited by 聽心 on 2006-7-4 at 07:05 PM ]
作者: 茜米    時間: 4-7-2006 19:38
作者: little_mo    時間: 4-7-2006 19:45
作者: 哭泣的男孩    時間: 4-7-2006 19:51
頌有冇其他既打法ga 好似好難咁==
作者: 頂頂頂    時間: 4-7-2006 19:51
多謝分享,,,
正式玩唔洗做錯野比人鬧=__="
作者: little_mo    時間: 4-7-2006 19:56
作者: qwel0001    時間: 4-7-2006 21:48
唔好意思,我有些得罪你(我知你好出名同玩魔好勁)
打鳥用反射冇咩用,因為每反到一枝羽毛先扣鳥3~5
唔可以太依靠反射
而且神射同魔c要係下面補氧度打,一來可以減少上上落落既時間
二來可以清楚鳥人既動向
減少一落來有被打死既機會
我唔算好識打,但我有次玩睇到有個魔c係補氧度儲氣用流星打,有危險就瞬移
佢扣左隻鳥成半血,可惜我信晒d台人話係所謂既a點射鳥,結果同其它人一早死晒,但又扣唔到幾多血
作者: GRF    時間: 4-7-2006 21:56
Originally posted by qwel0001 at 2006-7-4 21:48:
唔可以太依靠反射
二來可以清楚鳥人既動向
減少 ...

呢個真係轉帖,不是他的想法
作者: 國崎住人    時間: 4-7-2006 22:10
Originally posted by qwel0001 at 2006-7-4 21:48:
唔可以太依靠反射
二來可以清楚鳥人既動向
減少 ...

5星迷宮既鳥人d羽好勁 唔係普通鳥人的了 一野扣3x 中第1排可以秒殺= =
作者: yuhokchuen    時間: 4-7-2006 23:01
對住d鳥人~好鬼想死 = =
作者: little_mo    時間: 4-7-2006 23:08
作者: 陽光o東o    時間: 4-7-2006 23:28
你打錯字了...係搶唔係槍...
仲有點解你地話迷宮鳥人好勁?
作者: little_mo    時間: 4-7-2006 23:42
作者: 符ming    時間: 4-7-2006 23:59
佢係唔係入到邊個門就入到邊一關?
如果係ge話我仲以為係關關都有得玩= =
不個關關都有得玩玩好耐@_@
作者: little_mo    時間: 5-7-2006 00:59
作者: Alta    時間: 5-7-2006 02:18
Originally posted by little_mo at 2006-7-4 18:36:

你至無腦....台版都係一樣架...如果你咁講既話即係話成個hk 3小俠同台版唔一樣啦...咁又即係話香港都唔係叫做3小俠or GC(簡稱)啦..係咪啊..我唔否定你呢篇野係在其他論壇e.g巴 ...

港版無怪物遠征
而且立論觀點很差勁
建議讀多點書

[ Last edited by Alta on 2006-7-5 at 03:44 AM ]
作者: 聽心    時間: 5-7-2006 02:23
Originally posted by Alta at 2006-7-5 02:18:

台版無怪物遠征
而且立論觀點很差勁
建議讀多點書

喂喂._.alta,你調轉左,港版先無怪物遠征
作者: Alta    時間: 5-7-2006 03:44
Originally posted by 聽心 at 2006-7-5 02:23:

喂喂._.alta,你調轉左,港版先無怪物遠征

o shoot
超魚皮
作者: 小磷    時間: 5-7-2006 05:40
相信開左迷宮任…
D唔識打既人實會亂打門…
比鳥人撞死等等…囧
作者: 聽心    時間: 5-7-2006 06:26
呢樣就一定嫁啦...話哂都習慣左打完怪係唔係都見門就打
作者: 魔幻666    時間: 5-7-2006 19:05
唔該bo◎﹏◎
作者: alex1942    時間: 5-7-2006 22:47
多謝你個post@@我就照足呢個post咁做..失敗既話...你同我打倒羸十場為止= =(嘿嘿嘿)

Originally posted by little_mo at 2006-7-4 10:36:

其實..um..我唔想咁講野嫁bao_38不過你逼我咁講bao_18(講粗口好似唔會扣分嫁!?算..扣分都唔緊要,唔好delete post就得..)

食屎啦仆街仔!一日到黑係度懶醒,咪以為自己好撚勁啦,講野粗少少無文化就自以為好型,Save yourslef !成日白白痴痴咁,你話"唔否定",好撚偉大呀!人地一早講明"轉載至巴哈"啦!字都唔識,死文盲!

仲有呀!唔一樣唔代表全部唔一樣!香港都無怪物遠征隊啦,香港同台灣官網都唔同啦,用既點數卡都唔同啦,server,主機都唔一樣啦!唔通全部一模一樣變大同世界,咁唔好分洲,唔好分國家囉!唔好買賣喇,大家都唔好做野喇,公平丫嘛!大家都係人,分咩姐!?好!你話人人都唔一樣丫嘛!咁你同你父母既DNA都唔同啦!?即係你唔係人生嫁啦!?唔係人生既咁你嘈乜姐,我地個個都係人,你彈撚開去同石頭傾計啦!bao_43

[ Last edited by alex1942 on 2006-7-5 at 02:58 PM ]
作者: lai12345    時間: 6-7-2006 14:10
頂帖
本來我想去自己畫一個....
算了.......
作者: 聽心    時間: 6-7-2006 14:17
***啦._.真係比隊友害到bug住左入唔到game tim
怪叔叔那關有bug喔
作者: little-mo    時間: 6-7-2006 14:20
Originally posted by alex1942 at 2006-7-5 22:47:
多謝你個post@@我就照足呢個post咁做..失敗既話...你同我打倒羸十場為止= =(嘿嘿嘿)

其實..um..我唔想咁講野嫁bao_38不過你逼我咁講bao_18(講粗口好似唔會扣分嫁!?算..扣分都唔緊要,唔好delete post就得. ...

咁勞氣做咩姐...你講黎都廢既..你認為你講左呢d廢話我就會彈開架喇咩
?你休想"你要我彈開下話~我偏唔彈~吹咩 ~之前又扮曬斯文用書面語~e家又大吵大鬧~又爆曬粗喎~

[ Last edited by little-mo on 2006-7-6 at 02:58 PM ]
作者: 寧LinG豬    時間: 6-7-2006 14:43
Originally posted by little-mo at 2006-7-6 06:20:

咁勞氣做咩姐xD...你講黎都廢既..你認為你講左呢d廢話我就會彈開架喇咩
?你休想xD"你要我彈開下話~我偏唔彈~吹咩 ~之前又扮曬斯文用書面語~e家又大吵大鬧~又爆曬爆喎~你係人定係鬼啊~定人妖啊xD?

[ ...

講真你呢個人真係好過份囉bao_02

人地POST 出黎 你覺得多餘你可以唔睇

人地話明係 轉貼 你又要係度嘈!

你咁叻唔見你自己 開貼出黎講 做咩人地講 你又要講又要係度串姐!

你咁勁 咁醒 玩台版 好聰明 ! 但係有個問題 你估全世界 都同你一樣? 你玩我要跟你玩嗎?

人地都係轉貼姐 有咩出錯 漏左 都唔關佢事架啵 因為港版今日(7月6日)至出 點知仲有咩唔同?

你係咁醒咁勁 快D 貼返個主題教學啦!

同埋你講O個D野真 諗清楚先講出黎啦!!

我睇你幾篇都睇到頭大~有時真係唔明你UP乜囉!
作者: little-mo    時間: 6-7-2006 14:51
Originally posted by 寧LinG豬 at 2006-7-6 14:43:

講真你呢個人真係好過份囉bao_02

人地POST 出黎 你覺得多餘你可以唔睇

人地話明係 轉貼 你又要係度嘈!

你咁叻唔見你自己 開貼出黎講 做咩人地講 你又要講又要係度串姐!

你咁勁 咁醒 玩台版 好聰明 ...

你有冇病啊?佢之前個標題都冇寫轉貼~仲有..我有post野架~d人唔領情咋~
作者: [S]一冰魂一    時間: 6-7-2006 15:01
如以上會員繼續這樣的話.
會重罰
作者: alex1942    時間: 6-7-2006 15:01
Originally posted by little-mo at 2006-7-6 06:51:

你有冇病啊?佢之前個標題都冇寫轉貼~仲有..我有post野架~d人唔領情咋~

orz..看文章時永遠處於半昏迷狀態..別人已於文章末端註明:轉載自巴哈..

orz..看文章永遠只看一半..我先前已說了沒有資格責怪你是因為我也發表了一篇有粗話的文章..

orz...上網浪費電力不如儲錢買姑婆屋吧...

orz...不要自以為是女的就沒人管你..

orz...太多orz了...

Originally posted by [S]一冰魂一 at 2006-7-6 07:01:
如以上會員繼續這樣的話.
會重罰

請問版主是不是姦魔@@處女獵人=0="..

[ Last edited by alex1942 on 2006-7-6 at 07:02 AM ]
作者: maibin123    時間: 6-7-2006 15:17
=.=拉思出左??
作者: little-mo    時間: 6-7-2006 17:01
Originally posted by alex1942 at 2006-7-6 15:01:

orz..看文章時永遠處於半昏迷狀態..別人已於文章末端註明:轉載自巴哈..

orz..看文章永遠只看一半..我先前已說了沒有資格責怪你是因為我也發表了一篇有粗話的文章..

orz...上網浪費電力不如儲錢買姑婆屋吧 ...

orz...你這是什麼意思啊?你別以為自己一時用書面語裝斯文,一時用口語裝瀟灑好嗎....又說我儲錢買姑婆屋?我的上網電力是用來交談msn的.....交上網費用的金錢也不是我出的..是我father..u know?至於買姑婆屋這種荒謬的行為都是等你的姑婆來決定是否買一間來給自己住還好呢....以身作則嘛.....伯伯..還有呢~我從來沒有用女生的身分來壓迫你...請不要性別歧視...

還有!我的粗魯語言永遠只是對你這種人

[ Last edited by 國崎住人 on 2006-7-4 at 03:42 PM ]
明顯是我說了他沒有轉貼之後再補回這句說話上去....

[ Last edited by little-mo on 2006-7-6 at 06:26 PM ]
作者: [H]㊣華少㊣    時間: 6-7-2006 20:42
Originally posted by little-mo at 2006-7-6 17:01:

orz...你這是什麼意思啊?你別以為自己一時用書面語裝斯文,一時用口語裝瀟灑好嗎....又說我儲錢買姑婆屋?我的上網電力是用來交談msn的.....交上網費用的金錢也不是我出的..是我father..u know?至於買姑婆屋這種 ...

我本來係行過..但係見到你咁都想話一話你...
你咁勁你做咩唔post d勁野出尼...人地post野你又係到嘈..
你post 既野(見過1/2個)又唔係好正...成日2為自己好鬼勁...
自己post野又唔好好野..又要係到話人...唉..
係香港有你尼d咁既人.....真失敗..
作者: grandc04756    時間: 6-7-2006 20:44
THXyou呀
好lan打呀
我打唔贏鳥人
作者: pkpkbbq    時間: 6-7-2006 21:16
Originally posted by little-mo at 2006-7-6 14:51:

你話你發的笑話post嗎?哈哈
作者: little-mo    時間: 6-7-2006 21:20
Originally posted by pkpkbbq at 2006-7-6 21:16:

你話你發的笑話post嗎?哈哈

係啊..我個笑話post啊...快d post去笑話佢啦~xD"
作者: danny0324    時間: 6-7-2006 21:29
我今日到打過la
到唔知?打
作者: alex1942    時間: 6-7-2006 21:53
Originally posted by little-mo at 2006-7-6 09:01:

orz...你這是什麼意思啊?你別以為自己一時用書面語裝斯文,一時用口語裝瀟灑好嗎....又說我儲錢買姑婆屋?我的上網電力是用來交談msn的.....交上網費用的金錢也不是我出的..是我father..u know?至於買姑婆屋這種 ...

Orz..(似乎有不停使用的趨勢..)斯文、瀟灑這類形容詞都是十分主觀的..請勿把你對本人的傾慕公諸於世..以免貽笑大方..

Orz..出錢的是你父親..日後他的遺產也會給你吧..

Orz..我沒有姑婆的喔..

Orz..假如你要我以身作則,請你先以身作則教我怎樣以身作則吧..
      *假如女人是蝴蝶,我的銀行戶口就算是無窮的蜜糖吧..Orz..
Orz..我不是伯伯..

Orz..我不是性別歧視..只是個別歧視而已..

Orz..粗魯的本質是永遠不會改變的..

Orz..我從來沒自稱為人類..

Orz..不要問我是其麼..因為我能與你溝通..也分不清是人是鬼,是生是死,是獸是物了..

歡迎光臨 樂古Nakuz (http://htmlart8cle138www.nakuz.com/) Powered by Discuz! X3.2