打印 上一主題 下一主題
收起左側

[綜合討論] 輕鬆題外話:你們覺得赤壁會出18武器以外的嗎??

盾有1招叫反擊點數 比盾暈到1下已經可以扭轉形勢 差唔多暈8秒。。8秒足以做巨大傷害  8秒後可能又中招(盾的暈技泠卻係8秒) 咁真係死得  
    再唔係開20秒防暈+回天盾,睇下係邊個要逃走。。

相同技術相同裝備下,劍一般係唔會夠盾打

論暈人:盾無疑優勝
論防禦:重甲+血厚+比人打1下回80血+回天盾+裂云擊吸防吸暴!
論防暈:臨危+突破  60秒內最多有23秒無視暈技!
論攻擊:劍雖則較高,但盾10反擊下 盾砸400%傷害也不遜+裂云擊同時降低敵防禦吸增加己方暴擊!
tonycheung20 發表於 15-8-2010 08:58

唉,唔該真係研究下其他兵種先啦,盾招暈明顯到你呀,有無會擋唔到,我唔信,仲有,盾輸出技真係好明顯好明顯,話係瞬發但有0.幾秒時間,邊似爪招暈技咁,閃避可以掩飾0.幾秒既時間,近真正瞬發,而劍既暈技就同破擋一樣,你一定分唔到lor唔該,呵呵,劍最強輸出技100%暴擊超強,你有無諗過呢一點呢,笑大人把口.論暈人,劍優勝多多聱啦,破擋暈技,爽到振啦,知唔知點解會沒落,因為無人知點玩囉
回復 支持 反對

如果點滿臨危的力專精,最多可以防暈30秒...
Quentin~ 發表於 15-8-2010 11:25

30秒= =
都仲未計格檔
論防暈 盾可以算no.1
回復 支持 反對

如果點滿臨危的力專精,最多可以防暈30秒...
回復 支持 反對

= =你識唔識玩爪架大佬......爪有招野......叫做雙刺......可以破擋......你以為爪只有對手無擋先有優勢嗎? ...
ericcheungxx 發表於 13-8-2010 19:41

盾有1招叫反擊點數 比盾暈到1下已經可以扭轉形勢 差唔多暈8秒。。8秒足以做巨大傷害  8秒後可能又中招(盾的暈技泠卻係8秒) 咁真係死得  
    再唔係開20秒防暈+回天盾,睇下係邊個要逃走。。

相同技術相同裝備下,劍一般係唔會夠盾打

論暈人:盾無疑優勝
論防禦:重甲+血厚+比人打1下回80血+回天盾+裂云擊吸防吸暴!
論防暈:臨危+突破  60秒內最多有23秒無視暈技!
論攻擊:劍雖則較高,但盾10反擊下 盾砸400%傷害也不遜+裂云擊同時降低敵防禦吸增加己方暴擊!
回復 支持 反對

劍:雙手劍,單手劍
槍:單手槍,雙手槍
刀:斬刀,刺刀= =(刺刀能否算是刀)
回復 支持 反對

史上最強武器 <<摺凳>>
回復 支持 反對

我覺得槍好好架 ~
因為支槍好靚 XD
回復 支持 反對

如果盾一路格檔,劍都係得比人殺既命運。係我未走之前,我一路玩爪。爪起手係有用,但係1on1入面人地一格 ...
~呀杰 發表於 13-8-2010 19:09

沙加少同人打 ??
係我記憶入面 印象最深刻就係 沙加 vs 霸刀, 沙加 vs 紫風 ..
同埋我次次打親交都差唔多見到佢 =0=
第1手果個係打交打最多果個黎 ...
回復 支持 反對

= =你識唔識玩爪架大佬......爪有招野......叫做雙刺......可以破擋......你以為爪只有對手無擋先有優勢嗎?????係咁既話我唔會話爪係單挑最強既兵種囉......仲話自己未走之前一直玩爪,可悲...可歎... and之後沙加有上過黎......你唔留意,唔知姐......盾一路格檔,劍都係得比人殺既命運。??簡直笑話,你知唔知劍招破擋同暈一樣樣,盾一直擋.....下埸只得一個,就係比劍殺......我可以講你一定無玩過劍.......如果有玩過就一定會明白識玩既劍同識玩既盾打,結果得一個,劍嬴硬......唉......唔怪得劍同爪變左做冷門...
回復 支持 反對

其實劍同裝既話單挑唔會差得過盾,你應該無瞭解過劍既技能,所以先會咁講姐~.~可惜劍係輕甲,如果劍係重甲既 ...
ericcheungxx 發表於 13-8-2010 18:05

如果盾一路格檔,劍都係得比人殺既命運。係我未走之前,我一路玩爪。爪起手係有用,但係1on1入面人地一格檔你有能力破到敵人咩 人地一開始格檔,你唔暈得之後假設你出黎同佢打但係你暈個招要等,人地再格檔你就無後路。第一手沙加個時都好似未出盾,你唔可能將2個時代既野擺埋一齊。因為無人知第一手沙加會唔會輸係之後出既盾入面。戟更加唔知,因為沙加好似好少同人打,而且80左之後都無咩見到佢
回復 支持 反對